© Victoriano Moreno

Fanclub van Victor Campenaerts zoekt sponsors voor trip naar Mexico: “We willen er een mooie reis van maken”

Twee keer bingo voor de fanclub van wielrenner Victor Campenaerts in Café Mombasa. Dinsdag won hij zijn eerste tijdrit in de WorldTour. En een trip naar het Mexicaanse Aguascalientes wordt mogelijk. Daar valt hij op 16 of 17 april het werelduurrecord aan. Olé!

Dominique Piedfort

Het Limburgse Golazo Sports organiseert evenementen en sportwedstrijden. Rond de recordpoging van Campenaerts zet Golazo een ‘experience trip’ op van 14 tot en met 19 april. De persconferentie mogen bijwonen of dineren met Victor. Dat is allemaal tof. Al is het totale prijskaartje niet min: 2.750 euro. Dat beseft ook Luc Peeters, de voorzitter van de fanclub. “Ik betwijfel of ik meega. Ik vind het toch wat te duur. We zijn van plan om nu grote bedrijven aan te schrijven. Via sponsoring hopen we de reis wat goedkoper te maken. De club telt momenteel ongeveer 175 leden. Voorlopig weet ik nog niet hoeveel supporters de reis willen maken.”

Tijdrit

Intussen is er om een andere reden wat spanning voelbaar aan het Moorkensplein. In Tirreno-Adriatico staat de tijdrit op het programma. Campenaerts start om 13.43 uur. 11 minuten en 23 seconden later zet hij de voorlopig snelste tijd neer. Wat later kan ook de Australische wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis die tijd niet kloppen. “Het is de eerste keer dat hij Dennis kan verslaan in een tijdrit”, zegt cafébaas en nonkel Bob Campenaerts. Hij past voor de reis naar Mexico. “Ik ben dan liever hier”, meldt Bob. Ook Gilberte Nuitten, de negentig al voorbij, ziet Mexico niet zitten. “Ook in Den Bleek (dienstencentrum in Borgerhout, red.) zetten ze een groot scherm. Dan moet ik niet tot hier wandelen”, zegt de bomma van Victor.

© EPA-EFE

Half april moet het wel storm lopen in Mombasa. Die beleving was dinsdag wat minder. Vader Gino en Frank Wouters zitten wel geboeid naar het grote scherm te kijken. Getooid in een grijs T-shirt waarop ‘Vocsnor’, de bijnaam van Victor, staat. Zij willen de recordpoging live in Aguascalientes meemaken. “Maar we kiezen niet voor de formule van Golazo”, vertelt Frank Wouters. “Als je dan toch naar Mexico vliegt, dat kan je er beter een mooie reis van maken. Daarom vertrekken we al op 6 april.” Gino Campenaerts maakte al een rekensommetje. “De vlucht kost ons 750 euro. De rest regelen we zelf. Dan zullen we nog goedkoper uitkomen dan die 2.750 euro. We missen dan wel een verblijf in een Hiltonhotel met drie maaltijden per dag. Maar dat is dan weer een slechte zaak voor het buikje.” (lacht)

Typisch Victor

Waarna het lang wachten is op de grote kleppers die Victor nog konden verslaan. Tv-zender Eurosport laat daarom de Hobokenaar zelf nog even aan het woord. “Hoe ik me nog ga voorbereiden op het uurrecord? Door veel op café te gaan!”, grapt hij. Een iets vollere kroeg ziet iets na vier uur hoe ook Tom Dumoulin en Primoz Roglic te kort komen voor winst in de tijdrit. Victor wint! Dat belooft voor Mexico, toch? “Vooraf vertelde hij dat de uitslag van deze tijdrit niet van belang was. Maar de eerste winst in de WorldTour is wel binnen”, reageert Bob Campenaerts. “Nu nog een tijdrit winnen in de Tour, de Giro of de Vuelta. En eerst het uurrecord natuurlijk. Of deze winst daarvoor een goed teken was? Ik heb me toch wat gestoord aan het commentaar op Eurosport. Als Victor wint, hebben die andere tijdrijders ‘precies’ op een slechte fiets gereden. Hij is in elk geval heel ontspannen. Die commentatoren wensten hem veel succes in Mexico. En jullie nog veel succes met het presenteren, antwoordde hij. Typisch Victor.”

LEES OOK. Victor Campenaerts maakt indruk in slottijdrit Tirreno

Zin in een trip naar Mexico? Alle info over via fanclub-victorcampenaerts.eu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER