Vreemde podiumceremonie in Tirreno-Adriatico: eindwinnaar Roglic krijgt verkeerde trui, nummer drie Fuglsang lacht

© rr

Adam Yates (Mitchelton-Scott) miste op een haar na de eindzege in de Tirreno-Adriatico. Primoz Roglic (Jumbo-Visma) werd eindwinnaar, maar daar had de organisatie duidelijk niet op gerekend.

lavh, vtvn

LEES OOK. Victor Campenaerts maakt indruk in slottijdrit Tirreno: winst voor renner Lotto-Soudal, landgenoot is klaar voor werelduurrecord

Eén seconde: dat was het piepkleine verschil tussen de eerste en de tweede in de eindstand in de Koers van de Twee Zeeën. Yates kwam nipt te kort en moest ontgoocheld het eindpodium op in San Benedetto del Tronto. De Brit zag echter hoe de Italiaanse organisatie duidelijk veel vertrouwen had in zijn kunnen, want één van de notabelen die de leiderstrui moest afgeven kwam plots aandraven met een exemplaar met reclame van Mitchelton-Scott op. De Italiaan leek niet te beseffen wat er misliep, want Yates en Roglic stonden wat verward naar elkaar te kijken toen die Roglic de leiderstrui wou afgeven.

Roglic weigerde logischerwijze het exemplaar van Mitchelton-Scott aan te trekken, dus ging hij maar op de foto zonder leiderstrui en in de kleuren van Jumbo-Visma. De organisatie vond snel nog een blanco exemplaar zodat Roglic na wat geharrewar uiteindelijk toch kon pronken in zijn blauwe leiderstrui.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen