© Frank Bahnmüller

ANALYSE. Boskamp: "Ref ging bij de rust al om het truitje van Ronaldo vragen"

Ook tijdens het WK laat onze huisanalist Johan Boskamp zijn licht schijnen over prangende thema's. En zoals gewoonlijk neemt de Rotterdammer geen blad voor de mond.

Voor mij is Portugal een outsider voor de wereldtitel. Niemand die hen vooraf tipte als kandidaat. Dat was twee jaar geleden, toen ze in Frankrijk de Europese titel pakten, ook al zo. Ze doen het met precies hetzelfde recept: de boel dichtgooien en alle ballen op Cristiano Ronaldo. Hij heeft er al vier in gepegeld. Woensdag kreeg hij ook weer een kans en die zat binnen. De rest loopt zich te pletter voor hem zodat hij fit is om de actie te maken. Houd ze maar in de gaten.”

Truitje van Ronaldo“Portugal speelde matig en Marokko was de betere ploeg, maar het werd dus 1-0 voor CR7 en co en Marokko mag naar huis. Ik vond dat bondscoach Renard Mehdi Carcela vroeger had moeten brengen. Hij had met zijn dribbels nog wel iets kunnen forceren. Ook opvallend dat hij in de slotfase een spits bracht voor een spits, terwijl het alles of niets was. Ieder zijn stijl natuurlijk. Het probleem met Marokko is ook dat ze met Benatia, die speelt voor Juventus, slechts één speler hebben die het gewend is om op topniveau te presteren. Je zag hem ook een paar schoppen uitdelen aan Ronaldo. Kansen waren er ook amper. Verdediger Benatia was ook de gevaarlijkste man. Nog zoiets geks: volgens Nordin Amrabat was die Amerikaanse ref in de rust al om het truitje van Ronaldo gaan vragen. Toch wel heel vreemd. Wacht dan tot een kwartier na de match.”

Strandballen“Spanje blijft de best voetballende ploeg, maar leverde een slechte prestatie. Toch was het nog beter dan Uruguay – Saoedi-Arabië. Dat was echt uitzitten. Uruguay kwam op voorsprong en gaf de Saoedi’s daarna gewoon de bal. Konden ze niks mee doen. En wat ging die keeper pijnlijk in de fout bij de 1-0. Die gasten spelen daar volgens mij met strandballen want hij zat er echt enorm ver naast. Al moet gezegd dat hij nog goed ingreep bij een poging van Cavani. Ach, die poulefase valt elke keer tegen. Vanaf volgende ronde zal het niveau hoger liggen. Gelukkig.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer