© Vlaams Belang Deurne

Vlaams Belang wil Deurne teruggeven aan de Deurnenaars

Vlaams Belang Deurne trekt naar de kiezer met de boodschap van een Vlaams, Veilig, Mobiel, Proper en Dynamische Deurne. Lijsttrekker is Jan Van Wesembeeck, gevolgd door Peggy Pooters op plaats 2 en Guy Dirckx op de derde plaats.

JaS

Het Vlaams Belang wil het Vlaams karakter van Deurne koste wat het kost bewaren. “De autochtone Deurnenaars voelen zich niet meer thuis in hun eigen, vertrouwde leefomgeving”, stelt Van Wesembeeck. “Neem de Galifortlei of de Herentalsebaan bijvoorbeeld, allochtone winkels schieten er als paddenstoelen uit de grond en Arabische lettertekens vervuilen het straatbeeld.”

Op vlak van veiligheid pleit de partij voor het openhouden van het politiekantoor in Deurne, 24u op 24u en camera’s in de lokale parken.

“En ook in Deurne staan we stil”, zegt Van Wesembeeck. “We willen een geïntegreerd verkeersbeleid en de zogenaamde zwarte punten moeten aangepakt worden. Een voorbeeld is het kruispunt Sterckshoflei/Boterlaarbaan. De belofte voor een heraanleg is nog altijd niet nagekomen.

“Wij willen ook een proper Deurne”, gaat de lijsttrekker verder. “Sluikstorters moeten streng gestraft en eventueel gerechtelijk vervolgd worden.”

Volgens Vlaams Belang is Deurne een slaapdistrict geworden. “Het heeft geen eigenheid meer en wordt voor een groot deel bestuurd vanuit Antwerpen. Daarom willen we meer bevoegdheden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018