© Robert Muts

Na twintig jaar doorbraak in zaak Nicky Verstappen aangekondigd

Er is een ‘belangrijke doorbraak’ in het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De Limburger

Om 12.00 uur vindt er een persconferentie plaats in het politiebureau in Maastricht. Wat daar precies bekend wordt gemaakt, is nog onduidelijk. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries schrijft op Twitter: ‘Een strijd van twintig jaar... wordt toch beloond! Today is the day!’

Het Openbaar Ministerie laat weten dat de hoofdofficier van Justitie Jan Eland, politiechef Ingrid Schäfer, Ferdinand Schellinkhout van Politie Oost-Nederland, Peter R. de Vries namens de familie en Arnaud Kal van het Nederlands Forensisch Instituut zullen aanschuiven.

Nicky Verstappen uit Heibloem verdween in 1998 op elfjarige leeftijd tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. De volgende avond werd hij dood aangetroffen. Een dader werd nooit gepakt. In februari dit jaar volgde een groot dna-onderzoek, waaraan 14.000 mannen hun medewerking verleenden.

Welk nieuws daar bekend wordt gemaakt is nog onduidelijk. Maar mogelijk heeft het grootschalig dna-onderzoek een match opgeleverd. Sinds februari van dit jaar hebben al ruim 14.000 mannen dna afgestaan. Tot nu toe leverde dat geen doorbraak op. Onlangs werd bekend dat er nog 3000 mannen telefonisch worden benaderd om alsnog wangslijm af te staan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer