© Bart Van den Langenbergh

Geen natte voeten meer dankzij knuppelpaden

Wandelaars kunnen voortaan de Laakvallei in Beerse comfortabel doorkruisen. Kempens Landschap legde wandelpaden aan tussen de Tanseleerstraat en de Sint-Corneliusstraat.

bvdl

Het was tot voor kort moeilijk om de Laakvallei in Beerse te voet te verkennen. Kempens Landschap en de gemeente Beerse brachten daar deze zomer verandering in. “We creëerden een wandelverbinding tussen de Tanseleerstraat en de Sint-Corneliusstraat. Het pad voert wandelaars langs beboste delen, open plekken en de Laakbeek”, zegt Marc Smans (N-VA), burgemeester in Beerse. “Het nieuwe wandelpad zorgt ook voor een rustige en veilige verbinding tussen het centrum van onze gemeente en de achterliggende wijken.”

In 2008 kochten Kempens Landschap en Beerse zo’n 8 hectare grond aan in de Laakvallei. Beide partijen werken sindsdien samen om het gebied ecologisch op te waarderen en open te stellen voor wandelaars.

Aanwezige populieren werden gekapt en het terrein is beplant met waardevol inheems loofhout. Hierdoor ontwikkelt het gebied zich stilaan tot een wilgen- en elzenbroekbos. Het was tot nu toe onmogelijk om drassige delen te doorkruisen. Met de nieuwe aangelegde knuppelpaden blijven de voeten van de wandelaars droog. Er vinden binnenkort nieuwe ecologische werken plaats in de Laakvallei.