Ivan Maras voelt zich nog steeds kiplekker in Aalst, zijn tweede thuis. “Het is een eer om de kleuren te verdedigen van een team met zo’n trouwe en fantastische aanhang.”© Gregory Van Gansen

Basketbal BNXT League - Elite Silver: Okapi Aalst - Den Helder Sons 94-75

Ivan Maras tekende nog niet bij bij Okapi Aalst, dat Den Helder klopt en vijfde wordt: “Eerst even op vakantie naar Montenegro”

Aalst -

In het Forum sloot Okapi Aalst het seizoen af met een vlotte zege tegen Den Helder Sons waardoor de Ajuinen op de vijfde plaats eindigden in de Elite Silver-fase. Het volstond voor de fans om een feestje te bouwen. Voor sportief manager Anthony Mallego breekt nu een drukke tijd aan om een ploeg samen te stellen.

Wim Redant

Ivan Maras nam na de wedstrijd ruimschoots de tijd voor fotoshoots en handtekeningenjagers. De 37-jarige Montenegrijn tekende nog niet bij in Aalst, maar de supporters verwachten de reus opnieuw in de Aalsterse rangen. “Ik trek nu eerst even op vakantie naar Montenegro. In mijn thuisland schijnt altijd de zon, weet je? Ik kijk ernaar uit om familie en vrienden opnieuw te bezoeken. Volgend seizoen? Mijn contract bij Okapi loopt af en dus moeten we onderhandelen. Het is uiteraard een publiek geheim dat ik me uitstekend voel in Aalst, mijn tweede thuis. Het is weleens sakkeren op die vervelende regenbuien, maar voorts kamp ik tijdens het seizoen nooit met heimwee, hoor”, knipoogt de Balkanboy die zowel op als naast het terrein de leider van de groep is.

Maras gaf grif toe dat het een complex seizoen werd met ups, maar toch ook veel downs. Zo trok Okapi met de rode lantaarn naar de Elite Silver-fase, waarin wel haasje over werd gesprongen met Kortrijk Spurs. “Het is leuk dat we het seizoen konden afsluiten met een overwinning. We verloren aanvankelijk een rist wedstrijden met klein verschil. We vonden moeilijk het goede ritme. Geleidelijk aan begonnen meerdere spelers beter te spelen. We lieten het helaas afweten tegen Brussels en Mechelen, waardoor we de play-offs misliepen. We kunnen evenwel verder bouwen op wat we toonden in Elite Silver.”

Woordjes Nederlands

We hoorden Maras voor het eerst ook al wat Nederlandse woordjes gebruiken. “Ik zie voor mezelf nog wel een rol weggelegd bij Okapi. Ik neem de jonge spelers graag bij de hand. Volgend seizoen beschikken ze alweer over een extra jaartje ervaring. Dat ik steevast meer dan een halfuur op het terrein sta, deert me niet. Ik raakte dat gewend en mijn lichaam kan dat nog steeds aan. We beschikken wegens het beperkte budget nu eenmaal over een smalle kern. Ik wil vooral de fans bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun. Het is een eer om de kleuren te verdedigen van een team met zo’n trouwe en fantastische aanhang.”

Sportief manager Anthony Mallego: “Uiteraard willen we Ivan Maras graag houden”

Sportief manager Anthony Mallego liet nog niet in zijn kaarten kijken, maar liet wel al een ballonnetje op. “Ivan Maras willen we uiteraard aan boord houden. We willen grotendeels verder met de bestaande groep die in Elite Silver leuke dingen liet zien. Voor Siebe Ledegen bestaat er veel interesse, maar we zetten alle zeilen bij om ook hem in Aalst te houden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer