© BFM

Controle in horecazaken: één zaak zonder vergunning, mes en drugs in beslag genomen, illegalen gevat ...

De lokale politie heeft afgelopen weekend een grootschalige controleactie gehouden in negen horecazaken in Mechelen en Willebroek. Daarbij werd onder meer één zaak gesloten en een mes in beslag genomen.

JaTi

“De afgelopen maanden kregen we meldingen van onder meer gebruik en verkoop van verdovende middelen, wildplassen, vechtpartijen, illegale vreemdelingen, diefstallen en dronkenschap. Evident dat deze actie dan ook vooral oog had voor deze fenomenen”, aldus de lokale politie. “Zo wensen we de overlast voor de omgeving terug te dringen en is het een duidelijk signaal aan de bezoekers van de zaken en bij uitbreiding de buurt.”

De politie Mechelen-Willebroek kreeg bij de actie de steun van de federale politie en douane, met een drugshond, en een controleur van de kansspelcommissie.

In totaal werden 90 personen aan een grondige controle onderworpen. 46 onder hen zijn bij de politie gekend voor eerder gepleegde feiten.

Negen bezoekers hadden een (kleine) hoeveelheid drugs (hasj, cannabis of cocaïne) op zak en kregen een proces-verbaal. De drugs werden in beslag genomen.

Vijf personen verbleven illegaal in ons land en werden ter beschikking gesteld van Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel.

Eén bezoeker was in het bezit van een verboden wapen (mes) dat in beslag werd genomen.

Eén bezoeker stond geseind in een gerechtelijk dossier en werd overgebracht naar het commissariaat.

Eén zaak was in overtreding met de wetgeving op het rookverbod en de zaakvoerder kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Eén zaak had geen horecavergunning en werd onmiddellijk gesloten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER