© Isosport

Toby Alderweireld beseft dat Antwerp er nog een fantastisch seizoen kan van maken: “Bekerfinale is dé belangrijkste match”

Terwijl coaches Van Bommel en Blessin hun verhaal deden na Antwerp-Union konden we Toby Alderweireld nog even apart spreken. De aanvoerder van Royal Antwerp beseft dat het beter moet en ziet toch nog kansen om er een fantastisch seizoen van te maken. “Op 9 mei spelen we de belangrijkste match van ons seizoen”, zei Alderweireld.

Hannes Van Gael

Antwerp was donderdag niet bij machte om Union pijn te doen. Iedereen, de kapitein incluis, beseft dat het beter moet. Maar hoe? “Tot op een bepaald punt voetballen we goed mee. En dan creëren we te weinig. Dat is geen verwijt naar onze aanvallers. Iedereen binnen het team moet zijn verantwoordelijkheid opnemen”, aldus Alderweireld.

Deze zondag gaat Antwerp op bezoek bij Union, op 5 mei komt Club Brugge naar de Bosuil en op 9 mei speelt de Great Old de bekerfinale, opnieuw tegen Union. “In die ene match kunnen we er een fantastisch seizoen van maken. Niet dat alles zó slecht was dit jaar: we speelden de groepsfase van de Champions League, wonnen van Barcelona en haalden play-off 1. Het seizoen kan dus positief eindigen en zo moeten we ook proberen te denken. Alleen win je die beker niet zomaar even. We moeten onszelf verbeteren in de komende wedstrijden, dus we gaan ook in de play-offs de handdoek niet in de ring gooien.”

Op zondag 28 april trekken Alderweireld en co. naar het Dudenpark van Union en op 9 mei spelen beide teams de bekerfinale.© BELGA

Om zichzelf te belonen, zal Antwerp uit een ander vaatje moeten tappen. Is het ook een kwestie van (een gebrek aan) vertrouwen? “Misschien wel. We weten dat we het kunnen en dat hebben we al genoeg laten zien. Dit seizoen is het dubbeltje te vaak langs de verkeerde kant gevallen. We doen onze tegenstander geen pijn”, oordeelde Alderweireld, die er een fase in de 0-3 tegen Union bijnam. “Als Jurgen die bal nu goed meeneemt… (Ekkelenkamp kon bij 0-0 alleen op doel afstormen, maar door zijn aanname moest hij zich wat inhouden, red.) Het zijn kleine dingen. En topmatchen worden op zulke details beslist.”

“We weten dat we het kunnen en dat hebben we al genoeg laten zien. Dit seizoen is het dubbeltje te vaak langs de verkeerde kant gevallen. We doen onze tegenstander geen pijn”

Toby Alderweireld

Aanvoerder Antwerp

Welke rol gaat de aanvoerder opnemen om uit dit dal te klimmen? “Zelf rustig blijven en de ploeg rustig houden. Er is nog tijd voor die bekerfinale en daarin zullen we heel hard werken. We willen nog alles geven voor de club en de fans. Hun reactie was fantastisch na de 0-3. Daarin zie je dat het allesbehalve een succespubliek is. Voor hen doe ik tot de allerlaatste seconde mijn best”, besloot Alderweireld.

LEES OOK. COMMENTAAR. “Geen kansen en tegengoals op stilstaande fases: het is het verhaal van de Antwerpse play-offs”