Dertiger in levensgevaar na steekpartij in Niel, verdachte gevat in Hoboken

© BELGA

In de Boomsestraat in Niel is maandagnamiddag een man neergestoken aan een woning. Het slachtoffer werd in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. De verdachte vluchtte weg op zijn motor, maar kon gearresteerd worden in Hoboken, bij Antwerpen.

“Volgens de eerste informatie wilde de verdachte rond 15.30 uur binnen gaan in de woning, maar werd hij door het slachtoffer tegengehouden. De verdachte ging vervolgens naar zijn motor en pakte daar een voorwerp, waarschijnlijk een schroevendraaier, waarmee hij het slachtoffer in de keel stak”, zegt parketwoordvoerder Ken Witpas.

Het slachtoffer, met geboortejaar 1980, werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte vluchtte weg op zijn motor en werd opgespoord. Hij kon even later op de Kioskplaats in Hoboken gevat worden. Het gaat om een 32-jarige man.

Wat de aanleiding voor de steekpartij was, moet nog verder onderzocht worden. Er wordt enerzijds gezegd dat de verdachte de woning wilde betreden, omdat hij ruzie had met zijn (ex-)vriendin die daar binnen zat. Anderzijds zou het motief ook een ruzie over drugs kunnen zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen