© Universal Images Group via Getty

Hawaï is toeristen en sensatiezoekers beu: iconische ‘trap naar de hemel’, die eigenlijk niet toegankelijk is, wordt afgebroken

Eind deze maand wordt een van de mooiste wandelroutes van Hawaï afgebroken, omdat toeristen per se een selfie willen maken op de verboden ‘trap naar de hemel’.

wver
Bron: CNN

De 3.922 treden lokken heel wat waaghalzen uit alle windstreken, hoewel het eigenlijk al tientallen jaren verboden is om gebruik te maken van die route. De zogenaamde Stairway to Heaven werd door Amerikaanse mariniers aangelegd in de Tweede Wereldoorlog, zodat soldaten makkelijker toegang zou krijgen tot een communicatiestation in het Ko’olau-gebergte. Nadien werden heel wat van de houten trappen vervangen door trappen van staal.

In 1987 werden de Haiku-trappen afgesloten omdat het parcours te gevaarlijk zou zijn. Een bewaker vatte de jaren nadien post aan de ingang. Desondanks probeerden tal van toeristen voor dag en dauw stiekem binnen te sluipen, nog voor de bewaker aan het werk ging. Van de verbodsborden trekken sensatiezoekers en influencers zich tot op de dag vandaag niets aan, ondanks het feit dat ze een boete van 1.000 dollar riskeren. Op sociale media worden volop beelden gedeeld door wandelaars, hoewel in 2012 een man om het leven kwam nadat hij een hartaanval kreeg tijdens een beklimming. Verschillende andere toeristen raakten de voorbije jaren gewond.

Burgemeester Rick Blangiardi van Honolulu bevestigt dat een motie over het verwijderen van de trap unaniem is goedgekeurd. De werken gaan nog deze maand van start.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer