Ongehoord De citaten van de week

“Pas toen Tijs vertelde dat hij alleen fairtradebananen kocht, was ik verkocht”

Elisabeth Van Lierop.© Kris Van Exel

Er passeerden deze week alweer enkele opmerkelijke uitspraken: van Conner Rousseau tot Jimmy Frey. Van Els De Schepper tot Annelies Van Herck. En van Marc De Bel over Pat Krimson tot Elisabeth Van Lierop. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

Filip Van Ongevalle

“Bij de totstandkoming van de artikels en de nieuwsfeiten waarover in Dag Allemaal wordt bericht, proberen wij steeds de grootste zorgvuldigheid aan de dag te leggen. Ongeacht of het gaat over mensen die van criminele feiten worden verdacht en zo in opspraak zijn gekomen”

Vorige week had Dag Allemaal geschreven dat Sven Pichal niet aanwezig was bij de begrafenis van zijn broer, terwijl hij nochtans de kist had helpen dragen. Daar kwam een zaak van voor de Raad voor Journalistiek en het weekblad moest zijn bericht rechtzetten. Dat deden ze niet zonder fijntjes te vermelden dat ze nochtans hun best doen om zorgvuldig te berichten over mensen die van criminele feiten worden verdacht (lees: Sven Pichal). Tip: een journalist moet altijd zorgvuldig berichten, ongeacht over wie het gaat.

“Ieder doet met zijn leven en zijn hormonen wat hij wil, maar ik heb niet graag dat ze zeggen dat ik homo ben terwijl ik dat niet ben”

Ook Jimmy Frey waardeert waarachtige berichtgeving. (in Dag Allemaal)

“Eind jaren 60 heb ik Julio Iglesias ontmoet op de Knokke Cup. Aan de bar werden we vrienden. Patricia Paay was daar ook. Hij had een boontje voor haar, maar de Frey was ermee weg. Dat was een avontuurtje voor één nacht”

Julio Iglesias en Patricia Paay kunnen bevestigen dat Jimmy Frey met zijn hormonen doet wat hij wil. En dat hij valt op vrouwen. (in Dag Allemaal)

“Ik ben nog altijd de man niet tegengekomen die voluit durft te gaan voor mij. Maar een goede, rustige mens, met gevoel voor humor mag altijd langskomen”

Misschien moet Jimmy Frey eens langsgaan bij Els De Schepper. (in Dag Allemaal)

Vincent Van Peteghem.© Bart Dewaele

“Toen we elkaar leerden kennen, was ik meteen onder de indruk. Zo’n charismatische en grappige man, met zulke mooie blauwe ogen. Ik was eerst wat terughoudend, maar nu ook weer niet zo lang”

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) was met al zijn humor vast ook in aanmerking gekomen om langs te gaan bij Els De Schepper, maar Evelyn De Blieck is er al mee weg. (in Dag Allemaal)

“Ik ben stressbestendig, rechtuit en resultaatgericht. Net dat mis ik enorm in de politiek”

Conner Rousseau (Vooruit) beweert ook een aantal eigenschappen te bezitten waar een mens zou kunnen voor vallen, maar zijn humor is misschien niet direct wat hij moet zijn. Of toch niet als hij gedronken heeft. (in Humo)

“Thuis vallen mijn flauwe moppen niet altijd even goed. Mijn dochters zijn nog jong, maar ik hoor ze al geregeld zuchten. Het niveau is dan ook niet altijd even hoog, geef ik toe”

Perfecte mannen bestaan niet: ook het humorniveau van Vincent Van Peteghem kent wel eens een dipje. En dat beamen zelfs zijn dochters van zeven, vier en twee. (in Dag Allemaal)

Annelies Van Heck.© VRT - Damon De Backer

“Pubers zijn als kunst: ze doen je op een andere manier naar de werkelijkheid kijken”

Als de dochters van Vincent Van Peteghem wat ouder zijn, zullen ze hem nog veel meer nieuwe inzichten bijbrengen. Daar kan Annelies Van Herck nu al over meespreken. (in Humo)

“Ik heb een flink aantal vriendinnen gehad omdat ik in een leven zat dat voortraasde en me in zoveel nieuwe situaties bracht”

Muzikant Pat Krimson is dan weer niet rustig genoeg om langs te gaan bij Els De Schepper. (in Dag Allemaal)

“Giba sprak maar drie woorden Nederlands: pieten, poepen en wijven”

Jeugdschrijver Marc De Bel was in zijn jonge jaren voetballer bij SV Waregem en zijn toenmalige Braziliaanse ploeggenoot Giba heeft ook een flink aantal vriendinnen gehad omdat hij in een leven zat dat voortraasde. (in Humo)

Pat Krimson en Loredana.© rr

“De kunst zit niet in elkaar bedriegen, maar in samenblijven”

Pat Krimson heeft wel een goeie levensles. (in Dag Allemaal)

“Ik vind het veel logischer dat mensen scheiden dan dat ze niet scheiden”

Marc De Bel spreekt Pat Krimson niet tegen. (in Humo)

“Mijn toenmalig lief was vegetariër en wilde niet met me kussen als ik een hamburger had gegeten. Dus werd ik ook vegetariër”

Eco-blogger Elisabeth Van Lierop weet dat je er iets voor over moet hebben om samen te blijven met je lief. (in Humo)

Marc De Bel.© rr

“Ik vind mijn sik ook verschrikkelijk, maar mijn vrouw ziet graag een sik en tenslotte is zij het die het meest op mijn smoel moet kijken”

Marc De Bel heeft er eveneens iets voor over om samen te blijven met zijn lief. (in Humo)

“Pas toen Tijs vertelde dat hij alleen fairtradebananen kocht, was ik verkocht”

Toen Elisabeth Van Lierop op zoek ging naar een nieuw lief, had ze ook wel een aantal voorwaarden waaraan die moest voldoen. (in Humo)

“Als tiener was ik erg verliefd op Enzo Scifo. Al mijn vriendinnen waren namelijk verliefd op Alex Czerniatynski. Ik dacht: als we hem ooit tegenkomen en hij moet kiezen, zal hij mij nooit kiezen, dus ik neem iemand anders”

Voor presentatrice Anja Daems is de persoon kiezen op wie je verliefd wordt een vorm van kansberekening. (in De Morgen)

“Ik ga nog liever in het Belgische leger dan in het Oekraïense. In dit land zijn er nog zaken om te verdedigen”

Vitaliy, een Oekraïense vluchteling in ons land, doet ook aan kansberekening als hij naar het leger moet. En hij heeft idealen: “Moet ik een land verdedigen waar rechters, politici, ambtenaren en chefs in het leger corrupt zijn?” We onthouden: we denken altijd dat het bij ons erg is, maar het kan altijd nog veel erger. (in het Nieuwsblad)

“Als we allemaal als bavianen naar onze leiders kijken om alles op te lossen, leggen we hen onrealistische verwachtingen op. Dan kun je ook bavianen als leiders krijgen”

Zoals gezegd: we denken altijd dat het bij ons erg is, maar het kan altijd nog veel erger. (Koen Marichal van de Antwerp Management School in De Standaard)

Met Conner Rousseau kun je naar de oorlog.© yjs

“Ik geloof wel dat je met mij naar de oorlog kunt”

Zou Conner Rousseau eigenlijk kiezen voor het Belgische leger of voor het Oekraïense? (in Humo)

“Zie je die deur? Die is dicht. Maar voor Remco Evenepoel niet. Desnoods loopt hij er dwars doorheen”

Met Remco Evenepoel kun je volgens Patrick Lefevere ook naar de oorlog. (in het Nieuwsblad)

“Ik hou niet van het politieke wereldje. Het is me te duf, te elitair, te zeer in zichzelf gekeerd”

Als Conner Rousseau het politieke wereldje beu is en hij wil naar de oorlog: Oekraïne zoekt nog altijd soldaten. (in Humo)

“Als iemand in Vlaanderen zegt dat hij centrumlinks is, dan is hij in Wallonië centrumrechts”

Het politieke wereldje is niet alleen duf, elitair en in zichzelf gekeerd, maar ook erg ingewikkeld – of toch als we Georges-Louis Bouchez proberen te begrijpen. (in het Nieuwsblad)

Herwig Van Hove.© Dirk Vertommen

“Hoe heet dat vrouwtje weer dat zoveel boeken verkoopt? Pascale Naessens, ja. Maar dat zijn veredelde prentenboeken, het tegenovergestelde van wat ik doe”

Over duf, elitair en in zichzelf gekeerd gesproken: Herwig Van Hove zou zich in de politiek als een potvis in het water voelen. (in het Nieuwsblad)

“Jullie moeten het vertrouwen hebben van een vierjarige die een Batman-kostuum draagt. Die is niet bang”

De politiek is volgens Georges-Louis Bouchez dan toch niet ingewikkeld, maar poepsimpel. En met het vertrouwen van een vierjarige die een Batman-kostuum draagt, kan je ook naar de oorlog. (op zijn 1 mei-toespraak)

“Over mijn werk praat ik met bijna niemand, behalve met collega’s die in het vak zitten. Bij vrienden klinkt het algauw alsof ik opschep”

Omdat oorlogsverslaggever Robin Ramaekers vindt dat hij opschept als hij over zijn werk praat, heeft hij er dan maar een boek over geschreven: Front. (in Het Laatste Nieuws)

En toen kwam het plafond naar beneden.© on

“Om half twaalf ’s nachts hoorden we opeens een knal, niet normaal. Oli zei: ‘Stan wat is dat!’”

Stan Dewulf en Oliver Naesen zaten niet aan het front, maar gewoon op hotel toen in het midden van de nacht een stuk plafond naar beneden kwam. Naesen: “Ik schrok me dood. In het vervolg houd ik het plafond nog meer in de gaten dan nu al het geval was”. (op Sporza en in het Nieuwsblad)

“Jürgen Foré had een topfunctie bij Deloitte. En de verloning bij een wielerploeg is niet de verloning die een auditer krijgt zodra hij zijn stylo vastpakt”

Jürgen Foré, de nieuwe coo van Soudal-Quick Step heeft niet alleen loon moeten inleveren, hij zal voortaan op hotel ook het plafond in de gaten moeten houden. (aldus Patrick Lefevere in het Nieuwsblad)