Op blindmeters.com kan je zelf de test doen. Je typt een berichtje en ziet op een Google Maps-kaart hoeveel weg je 'mist'. 394 meter voor 'Ik ben onderweg', dus.
Volledig scherm
PREMIUM
Op blindmeters.com kan je zelf de test doen. Je typt een berichtje en ziet op een Google Maps-kaart hoeveel weg je 'mist'. 394 meter voor 'Ik ben onderweg', dus. © RV

'Bijna thuis' sms'en achter stuur? Dan rijd je 287 meter blind

  1. PREMIUM

    Foto op achtergela­ten gsm breekt inbreker zuur op

    Een twintiger is veroordeeld tot twee jaar cel voor verschillende inbraken en diefstallen. Hij verloor bij één van die pogingen zijn gsm, wat hem uiteindelijk de das om zou doen. In de nacht van 7 op 8 maart wilde de man een woning in Zaventem binnendringen. Hij slaagde erin een rolluik te forceren en het raam in te slaan. Maar door het lawaai dat hij gemaakt had, wekte hij de bewoner. Tijdens z'n vlucht viel zijn gsm uit zijn zak. De gealarmeerde politie vond een foto van de dader op de gsm en stuurde deze meteen door naar alle patrouilles. Met succes, want even later kruiste één van die patrouilles een verdachte man die wel erg leek op de man op de foto. Die probeerde nog te vluchten, maar dat kon niet baten. In zijn rugzak troffen de agenten gsm's, juwelen en laptops aan. Deze konden gelinkt worden aan twee andere inbraken en enkele diefstallen in de Brusselse metro. (WHW)