VZW Hoogland en vzw Gezoarse Feesten vielen in de prijzen.© ies

Inwoners verkozen meest verdienstelijke stadsgenoten: “Gezôarse Feesten en Jeugdpark Hoogland vallen in de prijzen”

Lokeren -

De 28ste verkiezing van de Meest verdienstelijke Lokeraars van het voorbije jaar werd gewonnen door Gezôarse Feesten vzw en vzw Jeugdpark Hoogland. Zij kaapten respectievelijk de juryprijs en de publieksprijs weg.

Ivan Elegeert

De stad organiseerde de verkiezing al voor de 28e keer. In totaal werden er dit jaar vijftien kandidaten voorgedragen waaruit de jury, bestaande uit de voorzitters van de Lokerse adviesraden en de burgemeester, een selectie van vijf laureaten verkoos. Daarna was het de beurt aan de Lokeraars zelf om hun stem uit te brengen. In totaal hebben 1.398 Lokeraars dat gedaan.

Met 36 procent van de publieksstemmen was de buit binnen voor vzw Jeugdpark Hoogland, waardoor zij aan de haal gingen met de titel van Meest Verdienstelijke Lokeraar en de geldprijs van 500 euro. Naast de publieksprijs was er ook een juryprijs. Die ging naar Gezôarse Feesten vzw. Zij namen naast de eretitel ook een kunstbeeld van de Lokerse kunstenares en beeldhouwster Astrid Van der Kreeft in ontvangst.

“Het is niet voor niets dat er twee verenigingen uit de vrijetijdssector als winnaars verkozen worden. Lokeraars houden nu eenmaal van vrije tijd en ontspanning”, zegt burgemeester Filip Anthuenis (Lokaal Liberaal).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER