© BELGA

HERBELEEF. Geen finale voor Club Brugge, Fiorentina stoot door na late penalty

In Firenze ging Club Brugge in blessuretijd onderuit (3-2). Blauw-zwart weet dus wat te doen, wil het straks de finale van de Conference League bereiken: in het eigen Jan Breydelstadion winnen van Fiorentina. Mis niks van de historische halve finale en de voorbereiding daarnaar via deze liveblog.

gn
  • Blauw-zwart uitgeschakeld in halve finale Conference League
  • De Cuyper opende de score
  • Fiorentina kende pech in de afwerking, maar klom langszij dankzij strafschop
Het blijft bij 1-1 en dat betekent dat Fiorentina ten koste van Club Brugge doorstoot naar de finale van de Conference League. Na de pauze wist Club amper nog uit de druk van de Italianen uit te komen. 

De Brugse spelers weten met hun teleurstelling geen blijf, de Italianen mogen zich voor het tweede jaar op rij opmaken voor de eindstrijd in deze bekercompetitie.
Vanaken bijna!

De inworp van Dodô is dramatisch waardoor Vanaken zowaar kan oprukken en uithalen: Terracciano brengt broodnodig redding. Hier was Club dicht bij de 2-1! 
Aan de zijlijn kookt het potje van de al gewisselde Odoi over. Hij krijgt een tweede geel onder de neus geschoven nadat hij het leer iets te opzichtig tegen een treuzelende Dodô duwt. Hij mag al vroeger gaan douchen.
Extra tijd

Mede door het oponthoud bij het begin van de tweede periode worden er zeven minuten bijgeteld. Kan Club met de moed der wanhoop nog iets forceren?
Mignolet had de strafschop bijna uit z'n doel geranseld
Mignolet had de strafschop bijna uit z'n doel geranseld. Belga
Het staat 1-1! Mignolet was er dicht bij, maar de trap van Beltran past perfect in het linkerhoekje. Op dit moment is er van verlengingen geen sprake meer en stoot Fiorentina door.
Penalty voor Fiorentina!

Het kon niet blijven meezitten... Mechele gaat met z'n knie te hoog in op Nzola, de Turkse scheids is onverbiddelijk en wijst naar de stip!
Kouamé laat het doelhout andermaal trillen
Kouamé laat het doelhout andermaal trillen. Belga
Het is pompen of verzuipen voor de Bruggelingen. Hoelang blijft dit duren? 
Op één van die schaarse momenten in deze tweede helft kan Club omschakelen. De ingevallen Zinckernagel verkwanselt het echter helemaal. 
Opnieuw niet!

Club Brugge heeft stilaan evenveel geluk als Borussia Dortmund gisteren. Kouamé timet zijn sprong perfect, maar knikt tegen de paal! Het geluk is (voorlopig) aan de zijde van Club.
De lat!

Biraghi doet veel beter bij z'n tweede poging en treft de dwarsligger. Club ontsnapt! 
Nicolas Gonzalez wordt onderuitgemaaid door Odoi, een nieuwe gevaarlijke vrijschop komt eraan...
Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer