Vanmorgen werd de decoratie opgehangen.© Hélène Baccaert

124 kleurrijke schapenkoppen sieren straten van Lier: “Start van een ondernemende zomer”

Lier -

De straten van Lier krijgen een kleurrijke make-over met de installatie van nieuwe decoratieve elementen. Boven de Antwerpsestraat, Rechtestraat en Kartuizersvest pronken nu opvallende schapenkoppen van 75 bij 50 centimeter, vervaardigd uit glasvezel.

Hélène Baccaert

Al enkele jaren is het een traditie om behalve kerstverlichting ook in de zomer de stad te versieren met kleurrijke decoratie. De schapen zijn gemaakt van glasvezel, hetzelfde materiaal als dat van de ‘LIER’-letters op de verlaagde kade aan het Felix Timmersmansplein.

Eerder werd gekozen voor lampionnen en lichte vlaggenlijnen, om de overspanning waar de decoratie aan bevestigd wordt, niet te beschadigen. In 2023 werden de overspanningen vernieuwd, waardoor er opnieuw uitgebreide decoratie aan bevestigd kan worden.

Vijf seizoenen

De schapenkoppen, die gedurende vijf seizoenen in de straten zullen pronken, vormen een vast onderdeel van deze zomerse versiering. “Ze kunnen echter tijdelijk worden vervangen door andere decoratieve elementen tijdens speciale gelegenheden, zoals feestdagen”, legt schepen van Lokale Economie en Toerisme Ilse Lambrechts uit (N-VA).

“We wilden graag onze Lierse trots tonen met deze fiere schapenkoppen. Ze zijn bewust gekozen vanwege hun weerbestendigheid en laten de wind door, wat essentieel is voor hun duurzaamheid.”

Team ondernemen

Het idee voor deze opvallende decoratie komt van ‘Team Ondernemen’ van de stad Lier, waarbij creativiteit een cruciale rol speelde in het ontwerp en de realisatie ervan. “De schapenkop aan de kade van het Felix Timmermansplein heeft enorm veel succes. Dus we dachten: we gaan de schapen ook in het straatbeeld brengen”, legt Glen Leysen, consulent ondernemen bij stad Lier uit.

“Eind juni staat de Lierse braderij op de planning, die naar verwachting de grootste zal zijn die we de laatste vijf jaar hebben gehouden”

Ilse Lambrechts (N-VA)

schepen van Lokale Economie en Toerisme

De schapenkoppen hangen in de Antwerpsestraat, Rechtestraat en Kartuizersvest.© Hélène Baccaert

Naast de toevoeging van deze kleurrijke schapenkoppen staat Lier ook een bruisende zomer te wachten met verschillende evenementen. “Het is de start van een ondernemende zomer”, zegt Leysen. “Starten doen we volgende week al met de feestelijke opening van vier pop-ups in het voormalige C&A pand in de Antwerpsestraat.”

“Eind juni staat de Lierse braderij op de planning, die naar verwachting de grootste zal zijn die we de laatste vijf jaar hebben gehouden. En op zaterdag 25 mei organiseren we BIJzonder lekker als onderdeel van de ‘Week van de bij’, waarbij we maar liefst 570 lokale Lierse honingpotten zullen uitdelen”, vult Lambrechts aan.

Ilse Lambrechts toont de nieuwe straatversiering.© Hélène Baccaert

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners