De kranige Anna Van Hemelen uit Geel toont in het woonzorgcentrum Aquamarijn in Kasterlee trots een foto van het koningspaar voor haar honderdste verjaardag.© Bart Van den Langenbergh

Anna (100) viert eeuwfeest in Aquamarijn: “Ik kom zo graag onder de mensen”

Anna Van Hemelen uit Geel vierde vrijdag haar honderdste verjaardag in het dagverzorgingscentrum van woonzorgcentrum Aquamarijn in Kasterlee. “Ik kom twee keer per week naar hier. Dat heeft mijn leven verlengd”, lacht de kranige eeuwelinge.

De 100-jarige Anna Van Hemelen stond vrijdag in het middelpunt van de belangstelling in woonzorgcentrum Aquamarijn in Kasterlee. Het dagcentrum, waar ze twee dagen per week verblijft, was helemaal versierd en iedereen mocht mee feesten. Het personeel had het dagcentrum versierd met ballonnen en slingers en zorgde ook voor een grote verjaardagstaart.

Anna Van Hemelen woont samen met haar dochter Marleen Vanlommel in Geel, op de grens met Sint-Jozef-Olen. Trots toont ze de foto van het koningspaar die burgemeester Vera Celis (N-VA) haar donderdag overhandigde, want toen is ze officieel een eeuw oud geworden. “Ik kom elke dinsdag en vrijdag naar Aquamarijn. Ik kan me hier heel goed amuseren en kom graag onder de mensen. Dat heeft mijn leven verlengd”, vertelt Anna Van Hemelen. “Hoe ik 100 jaar ben geworden? Door altijd hard te werken als handelaar in vaarzen. Ik drink ook niet, geen alcohol en ook geen koffie.”

Het personeel van Aquamarijn is al even trots en vierde heel graag mee met deze speciale jarige. “Anna is nog een kranige, pientere en eigentijdse dame”, zegt Danny Leysen, coördinator van het dagcentrum van Aquamarijn. “Enkel haar motoriek is kenmerkend voor haar leeftijd, want ze stapt met ondersteuning of met een rollator. Soms klaagt ze wel dat het allemaal niet zo goed meer gaat en moet de dokter wat vaker langskomen. Anderzijds zegt ze ons meermaals: ‘ik leef nog zo graag en ik ben hier graag. Ik kom graag naar jullie en ik wil mijn dochter ook wat vrije tijd gunnen.’” (bvdl)

De 100-jarige Anna Van Hemelen en haar dochter Marleen Vanlommel kijken watertandend naar de grote verjaardagstaart in het dagverzorgingscentrum van Aquamarijn in Kasterlee.© Bart Van den Langenbergh

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kasterlee