Berre scoorde al vijf top tien-hits.© Maarten De Bouw

Na AB zet Berre volgende stap in carrière: debuutplaat verschijnt na de zomer

Vijf top tien-hits op rij, en deze week nog een volle AB. Dus is het tijd voor het echte werk. Eind september lost Berre (23) zijn eerste album ‘I’ll call you when I’m home’.

Niet lang geleden was Berre Vandenbussche nog een schuchtere jongen die viraal ging op TikTok en Instagram met muzikale clipjes die hij opnam in een parkeergarage. Daarna brak hij door met Say my name, en amper twee jaar later is hij een gevestigde waarde met hits als Better off alone, Happier, Kissing strangers en Thrill of it all. Woensdag speelde hij nog een uitverkocht concert in de Brusselse AB.

Het goede nieuws blijft maar komen voor de 23-jarige Vlaams-Brabander: zijn debuutalbum verschijnt op 27 september. De fans in de AB kregen het nieuws als eerste te horen. “Het was de voorbije drie jaar een ongelooflijke rit. Mijn singles voelden als aparte pagina’s, het komende album wordt een volledig boek vol persoonlijke verhalen.”

Het lijkt voor de zanger een periode om te oogsten wat hij de voorbije jaren gezaaid heeft. Zijn populariteit en het succes in de charts zorgden voor optredens tot in Amsterdam, en deze zomer staat hij op de Main Stage van Pukkelpop. Hij zal de plaat ook via optredens in Het Depot, Trix en De Vooruit promoten. Tourdata en tickets via berremusic.com. (tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER