© AP

Straf: Mark Cavendish start in Milaan-Sanremo... met een gebroken rib

Wielrenners zijn straffe mannen, maar Mark Cavendish is tijdens Milaan-Sanremo toch de strafste van allemaal. De Britse ex-winnaar zit met een gebroken rib, maar toch gaat hij van start in de eerste grote wielerklassieker van het jaar. “Hij wilde echt zijn ploeggenoten steunen”, schreef zijn vriendin Peta Todd op Twitter.

jefi

Mark Cavendish viel zwaar tijdens de ploegentijdrit van Tirreno-Adriatico en liep daarbij een ribbreuk op. De spurtbom zou daardoor Milaan-Sanremo, de wedstrijd die hij in 2009 nog won, aan zich moeten laten voorbijgaan. Maar toch springt Cavendish op zijn fiets voor de tocht van 294 kilometer. “Om zijn ploeggenoten van Team Dimension Data te steunen”, schreef vriendin Peta Todd op Twitter. “Gek en mooi en alles daartussen.”

Bovendien is Milaan-Sanremo een koers waar het koppel mooie herinneringen aan hebben. Todd: “Dit was de allereerste wielerwedstrijd die ik ooit live zag en hier heb ik Mark voor het eerst ontmoet en bracht hij mijn hoofd op hol. Dat is vandaag nog steeds zo.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer