“Gevierd met McDonald’s op hotel”: Antwerpse MMA-vechter doet relaas van knappe zege op Cage Warriors

Jan Quaeyhaegens won zaterdag overtuigend zijn kamp op Cage Warriors 171. De Antwerpse MMA-vechter dwong in de tweede ronde de submission af bij zijn Griekse tegenstander Konstantinos Ntelis. En daar is hij uiteraard heel tevreden mee.

Raf Hermans

“Ik had een heel goed en comfortabel gevoel vooraf, ik was er klaar voor. Dan moet het nog gebeuren in de ring uiteraard, maar alles verliep volgens plan. We hadden verwacht dat Ntelis sterk zou starten en dat gebeurde ook, ik wist dat ik hem moe moest maken.”

Quaeyhaegens koos er bewust voor om het gevecht naar de grond te trekken. “Ik had uit vorige fights van hem gezien dat er kansen lagen als ik hem op zijn rug zou krijgen. Vervolgens wilde ik het proberen afmaken met stoten, maar hij is fysiek heel sterk en het was zeker in de eerste ronde moeilijk controleren. Ook in de tweede ronde bleef hij proberen om uit de greep te geraken. Veel andere vechters zouden rapper aftikken. Maar ik voelde dat hij moe werd.”

Uiteindelijk kreeg Quaeyhaegens zijn Griekse tegenstander in een nekklem, waarna Ntelis toch de handdoek in de ring gooide. “Die houding kan niemand lang volhouden. Ik heb hem nadien nog gefeliciteerd met zijn fight en gezegd dat hij een mooie toekomst heeft, maar hij was er precies niet echt mee gediend. Dat begrijp ik wel, na een nederlaag.”

De Antwerpenaar heeft dan misschien wel de reputatie om vooral staand de KO te zoeken, dat blijkt niet helemaal terecht. “Ik won al meer gevechten op de grond dan rechtop, misschien ben ik wel eerder een grappler”, lacht Quaeyhaegens. “De commentatoren waren ook verrast, maar ik weet dat ik voor iedereen een lastige tegenstander ben als ik bovenop zit.”

Een overtuigende zege en opnieuw een finish: de ambitieuze Quaeyhaegens heeft zich weer op de kaart gezet bij de lichtgewichten. Wat volgt er nu? De Schot Chris Bungard, tegen wie de ‘Q-bomb’ eerst zou vechten, lijkt na zijn nederlaag in Glasgow nu geen optie meer te zijn en de kampioen bij de lichtgewichten George Hardwick is nog out tot het einde van het jaar. “Ik heb nog geen zicht op wat er nu komt. Dit jaar wordt een ‘prizefighter’-toernooi georganiseerd, een viermanstoernooi met mogelijk twee gevechten op één avond waar veel geld te verdienen is. Maar daar is nog geen datum voor. Ik ben in ieder geval klaar om deze zomer weer te vechten, ik liep bijna geen schade op. Enkel mijn lip lag open door een geschampte stoot en hij heeft mij goed geraakt met een trap op de lever. Maar binnen een paar dagen heb ik nergens meer last van. Ik heb zelfs alweer krachttraining gedaan.”

Zijn zege vieren deed onze landgenoot eerder bescheiden. De Schotse hoofdstad induiken zat er niet in, want om 4u ’s nachts stond de taxi al klaar om naar de luchthaven te rijden. “Maar ik heb wel McDonald’s besteld”, verklapt hij. “Een echt feestje zal voor later zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten