Thambeeld.© BELGAONTHESPOT

Draagbaar loket gaat identiteitskaart aan huis afleveren bij minder mobiele mensen

Regio -

Binnenkort wordt het ‘draagbaar loket’ in verschillende steden en gemeenten gelanceerd: concreet komen de stadsdiensten aan huis bij minder mobiele mensen om een identiteitskaart aan te vragen of af te leveren.

Junior Verbeeke

Het project wordt al zeker opgestart in Brugge, As, Beernem, Damme, Destelbergen, Houthalen-Helchteren, Knokke-Heist, Ranst, Zedelgem, Zemst en Oostkamp. Het draagbaar loket is een kit waarmee een medewerker van de stad of gemeente bij burgers aan huis of in een voorziening komt.

Vingerafdruk aan huis

Het initiatief sluit naadloos aan bij de noden van minder mobiele burgers en stelt lokale besturen in staat om diensten aan te bieden zonder fysiek gebonden te zijn aan een gemeentehuis. De aanvraag van een eID gaat gepaard met strenge voorwaarden op het vlak van veiligheid en herkenning. Zo’n draagbare kit maakt het mogelijk om ter plaatse een vingerafdruk, een pasfoto en een elektronische af te leveren.

De aanvraag wordt onmiddellijk verwerkt bij de bevoegde diensten. Elk lokaal bestuur bepaalt zelf wie in aanmerking komt voor deze dienstverlening aan huis of hoe ze het mobiel loket ten volle gaan inzetten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER