zaterdag 15 december 2018 - Nieuws
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 

De 7 beste uittips

Lanaken

Mythen, sagen en verhalen in Nationaal Park

Vanuit de Waterburcht neemt een Ranger u zondagnamiddag mee op sleeptouw voor een wandeling door het Nationaal Park. Onderweg zal u zeker geboeid raken door de mythen en verhalen die hij te vertellen heeft over heksen, jeneverbessen, oude gebruiken enz. (eco)

Zondag, vertrek om 14 uur. Waterburcht Pietersheim, Waterstraat 52. 

Deelname: 2 euro pp. 

www.nationaalpark.be 

 

Limburg

Overal kerstmarktenen zondagswinkelen

Wie (nog) op zoek moet naar kerstcadeautjes of een feestoutfit, heeft dit weekend daarvoor alle kans. Niet alleen zijn er overal kerstmarkten (met o.a. de opening van de schaatspiste in Genk, of een eerste editie van een kerstmarkt zaterdagavond aan het Speelhof in Borgloon). En in heel wat gemeenten en steden openen de winkels ook zondag hun deuren. (eco) 

Meer info op www.uitinvlaanderen.be of op de gemeentelijke websites.

 

Neerpelt

Sprookjesachtige wandeling in de natuur

Zin in een avondwandeling tussen de kaarsjes, brandende boomstammen, fakkels en helse vuren? Dan moet u zaterdag naar het Hageven - De Wulp waar Natuurpunt en de Trage Weg zo’n sfeerwandeling organiseren om de kerstsfeer alvast een mooie boost te geven. De route in het natuurgebied is zo’n 4 km lang. (eco) 

Zaterdag, vertrek tussen 17 en 20 uur. 

Bezoekerscentrum, Tussenstraat 10. 

Deelname: 2 euro. 

www.natuurpunt.be/agenda

 

Maaseik

Winters foodtruckfestival op de Markt

Foodtrucks komt men in de zomer tegenwoordig op elke hoek van de straat tegen. Maar een foodtruckfestival in de winterse gezelligheid, dat is nieuw. Wie het eens wil meemaken, kan dit weekend naar Maaseik. De (internationale) gerechtjes zijn zeker aangepast aan de winterse smaken. Geniet ook van de liveband én van de curling op de Markt. (eco) 

Zaterdag en zondag, van 14 tot 22 uur. 

Gratis toegang. 

www.inmaaseik.be

 

Lommel

Kerstvoorstelling van Circus Ronaldo

Wie een warme winteravond wil meemaken, kan naar het Burgemeesterspark waar Circus Ronaldo twee weken de tenten opslaat. Ze geven een tiental voorstellingen waarbij u in feite hun kerstfeest bijwoont, samen met wat circusartiesten die zijn uitgenodigd. Glitter en glamour is er niet, pure emoties des te meer. En tussen het zingen en musiceren door is er ook nog wel een circusact te zien. Vooraf is er ook sfeervolle randanimatie en vuurkorven. (eco) 

Nog tot 30/12. 

Stationsstraat 2. 

Ticket: 20 euro. 

www.circusronaldo.be

 

Genk

Truckrun en live optredens voor Warmste Week

De Warmste Week van Studio Brussel komt eraan en dat betekent dat in heel het land activiteiten (van heel klein tot heel groot) worden georganiseerd voor het goede doel. Zo is er zaterdag de Warmste Truckrun op de Oude Ford-site in Genk, waar vanuit vier gemeenten een colonne trucks naartoe rijdt. Op de Ford-terreinen kan iedereen genieten van livemuziek. De (echte) Kerst Truck staat er (net als de Kerstman). Verder kan u Amerikaanse vrachtwagens bewonderen, rondsnuisteren. (eco) 

Zaterdag, van 11 tot 18 uur. 

Henry Fordlaan 8. 

Gratis toegang. 

https://dewarmsteweek.stubru.be

 

Bilzen

Dickensdagen vieren jubileum in stijl

Groot feest dit weekend in Bilzen want de Dickensdagen zijn aan hun tiende editie toe. En dit jaar komt zelfs Queen Victoria op bezoek. Het verhaal wordt aan het stadhuis en op een aantal locaties in het stadscentrum uitgebeeld, door 150 figuranten en acteurs. U kan (na de openingsact) alles ervaren tijdens een belevingswandeling. Afgesloten wordt zowel zaterdag als zondag met een show op de Markt. (eco) 

Zaterdag en zondag, startshow om 17 uur. 

Centrum. 

Gratis toegang. 

www.dickensbilzen.be

EN OOK NOG

Uilenwandeling in Leopoldsburg -

Zaterdagavond kan u onder begeleiding van een gids mee op een Uilenwandeling en dat in de vallei van de Grote Beek. Vertrekken doet u vanuit het Cultureel Centrum. (eco)

Vertrek zaterdag om 21 uur, Kastanjedreef 1. Meer info op www.leopoldsburg.be/events

Op stap langs bossen en weilanden in Opoeteren - 

Zaterdag op de agenda in Opoeteren (Maaseik): een wandeltocht in het groen, langs bossen en weiden, met de keuze uit vier afstanden (tussen 5 en 21 km). (eco)

Zaterdag, vertrek tussen 7 en 15 uur aan het schutterslokaal van Dorne, Dornerstationstraat.

Alle info op www.walkinginbelgium.be

Wintertocht in natuurgebied Zammelen -

In het mooie natuurgebied Zammelen, in de vallei van de Mombeek, kan u zondagnamiddag een frisse neus halen, en dat tijdens een begeleide wandeling. Vertrekken doet u aan ’t Zoalke. (eco)

Vertrek zondag om 14 uur, Sint-Amandusstraat 14 in Zammelen (Kortessem). Meer info op www.natuurpunt.be/agenda

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws