Direct naar artikelinhoud
Fraude-onderzoek Belgisch voetbalUpdate

‘Ivan Leko kreeg geld bij transfers en om spelers op te stellen ‘

Voormalig Club Brugge-coach Ivan Leko.Beeld BELGA

Ivan Leko, de voorbije twee seizoenen de trainer van Club Brugge, zou geld hebben gekregen bij enkele transfers en om bepaalde spelers op te stellen. Volgens VTM Nieuws heeft spijtoptant Dejan Veljkovic dat verklaard aan de speurders. Dat zou ook de reden zijn waarom Leko donderdagmorgen in Hasselt opnieuw verhoord werd. Het zou gaan om de transfers van spelers Mats Rits, Karlo Letica en Ivan Tomecak.

De 41-jarige Leko werd vorig najaar al eens ondervraagd over de wijze waarop hij betaald werd toen hij als coach aan de slag was bij OH Leuven. Veljkovic was toen zijn manager.

Ivan Leko werd de voorbije weken als trainer van Club Brugge vervangen door Philippe Clement. De Kroaat bleef niet lang zonder club en tekende intussen voor Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten.

Hij wordt in Hasselt bijgestaan door zijn raadsman Walter Van Steenbrugge.

Club Brugge reageert verbaasd

Club Brugge zegt met verbazing akte te nemen van de  berichten. “Ivan Leko heeft zelf herhaaldelijk ontkend zich aan dergelijke praktijken schuldig te hebben gemaakt. Club wacht het verdere verloop van het onderzoek af en zal zich intussen onthouden van verdere commentaar”, klinkt het.