© BELGA

Rode Kruis-Vlaanderen verkoopt 405.000 pleisters ten voordele van haar lokale afdelingen

De tweede pleisteractie van Rode Kruis-Vlaanderen was een succes. Maar liefst 405.000 pleisters, ofwel 5.000 meer dan vorig jaar, werden verkocht. Dat is goed voor een opbrengst van ruim 4 miljoen euro, die integraal naar de lokale afdelingen gaat.

mtm
Bron: BELGA

Voor het tweede jaar op rij verkochten de lokale afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen pleisters om hun werking een financieel duwtje in de rug te geven. De opbrengsten gaan integraal naar de 217 lokale afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen die het geld zullen gebruiken voor onder andere de aankoop van lesmateriaal voor gratis opleidingen eerste hulp, materiaal om aanwezig te zijn met eerste hulpposten op lokale evenementen, de aanschaf van ambulances, het verzorgen van ziekenvervoer en voor hun verschillende sociaal geëngageerde activiteiten.

Tijdens de eerste Pleisteractie werden 400.000 stuks verkocht, dit jaar waren dat er zelfs 405.000. “Die uitstekende eerste verkoop was al een indicatie dat na zestig jaar stickerverkoop de pleister een blijver was, de resultaten van dit jaar bevestigen dat de pleister een schot in de roos is”, klinkt het bij Rode Kruis-Vlaanderen. Zangeres Camille was dit jaar de ambassadrice van de actie en haar vrolijke stripfiguurtje prijkte op de pleisterverpakking. 

“We zijn bijzonder tevreden met het resultaat van deze tweede Pleisteractie”, zegt Philippe Vandekerckhove, gedelegeerd bestuurder van Rode Kruis-Vlaanderen. “De recordopbrengst is een bewijs van de grote steun die onze organisatie geniet bij de bevolking. De Vlamingen hebben hun hart getoond. De opbrengsten stellen onze lokale Rode Kruisafdelingen in staat om hun belangrijke werk voort te zetten of uit te breiden.”

Rode Kruis-Vlaanderen bedankt iedereen die de afgelopen veertien dagen zijn of haar steentje heeft bijgedragen. “Dat zijn eerst en vooral alle Vlamingen die de pleister gekocht hebben en daarnaast uiteraard ook onze 13.000 vrijwilligers die de voorbije twee weken eropuit getrokken zijn om de pleisters te verkopen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer