Chinsese autobouwer Great Wall geïnteresseerd in Jeep

© AP

Het Chinese automerk Great Wall heeft interesse in het merk Jeep. Dat heeft topvrouw Wang Fengying gezegd aan vakblad Automotive News. “We zijn zeer geïnteresseerd in het merk Jeep. Ons doel is de grootste maker van SUV’s ter wereld te worden.”

“Als we Jeep kopen, zouden we ons doel sneller en beter kunnen bereiken”, klinkt het. Van een officieel bod is nog geen sprake.

Jeep is onderdeel van Fiat Chrysler, dat al een tijd op zoek is naar een overnamekandidaat of samenwerkingspartner. Of Fiat Chrysler ook losse merken wil verkopen, is niet meteen duidelijk. Great Wall heeft naar eigen zeggen al contact gezocht met het Italiaans-Amerikaanse autobedrijf. Fiat Chrysler ontkent echter te zijn benaderd door de Chinese constructeur. De speculatie stuwde maandag alvast de aandelen van beide bedrijven de lucht in. Fiat Chrysler steeg met ongeveer 4 procent, Great Wall met 1,7 procent.

Er gingen al langer geruchten dat een Chinese automaker Fiat Chrysler wilde overnemen. Great Walls concurrenten Geely en Dongfeng reageerden eerder al door te zeggen dat zij geen plannen hebben een bod te doen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen