Statuut speelstraat aanvragen

Inwoners van Halen kunnen voor de zomervakantie voor hun straat het statuut van speelstraat aanvragen. Aanvragen moeten voor 1 maart gebeuren. Om het statuut te verkrijgen moet de straat wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Luc Weyens

Aanvragen worden alleen aanvaard voor straten met een woonkarakter en normaal een maximumsnelheid van 50 km per uur. De initiatiefnemers moeten in hun buurt ook een enquête organiseren. Daarbij telt een brievenbus voor een stem. Minstens 66 procent van de bewoners moet zich met het statuut van speelstraat akkoord verklaren. Elke straat moet ook peters of meters als verantwoordelijken. Zij plaatsen 's morgens de afsluitingen en moeten die 's avonds ook weer weghalen. Ze zijn ook contactpersoon voor de buurt en het stadsbestuur.

Officieel erkende speelstraten worden van 10 tot 22 uur voor alle doorgaand verkeer afgesloten. Alleen mensen die er wonen en/of er een garage hebben mogen er met de auto komen. Info: jeugddienst, Diestersteenweg 42, tel. 013/46.03.78, jeugddienst@halen.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer