Eden Hazard en Michy Batshuayi hebben vorige week via Twitter onthuld dat Damso het nieuwe WK-lied maakt. Hij kreeg van de twee Rode Duivels een voetbalshirt cadeau.
Volledig scherm
Eden Hazard en Michy Batshuayi hebben vorige week via Twitter onthuld dat Damso het nieuwe WK-lied maakt. Hij kreeg van de twee Rode Duivels een voetbalshirt cadeau. © RV

Brusselse rapper schrijft WK-hymne van de Rode Duivels maar is niet onbesproken: "Hij beledigt vrouwen"

Wat Stromae in 2014 en Dimitri Vegas & Like Mike vorig jaar niet is gelukt - de Rode Duivels naar een WK- en EK-titel loodsen - probeert Damso volgend jaar opnieuw. De Brusselse rapper met Congolese roots bokst de hymne in elkaar voor het WK in Rusland. De song is pas klaar in april, maar er is nu al ophef. Vooral in het zuiden van het land. "Zijn teksten beledigen vrouwen", klinkt het.

25 reacties

  • eric debanne

    6 jaar geleden
    Die kerel heeft zelf een vrouw en dochter En zingt zulke lied ??? Dit zegt genoeg ....
  • Gino Vandenbroucke

    6 jaar geleden
    zouden ze zich niet beter bezig houden met wat belangerijk is ? hemel dxer zijn in belgie meer en meer mensen die niet rondkomen, wat kan dit lied hun schelen ,werk aan de armoede, sukkels en dar moeten we voor stemmen ?
  • Jean Pierre Bovele

    6 jaar geleden
    Wat zegt de voetbal bond : geen racisme ??? Vrouwen beledigen mag wel dan ! Mooi .. ..
  • Bea Vermeulen

    6 jaar geleden
    Voetbalbond moest zich schamen . Kunnen misschien eens nadenken over protestactie, laat de voetballende dames maar eens wat verzinnen.
  • jeff De Boeck

    6 jaar geleden
    Dat de sukkelaar rap een job zoekt .Bij de Lijn of zo.