© Dienst Cultuur

Genkse verenigingen koken soep voor De Warmste Week

De Warmste Week brengt heel wat mensen samen. Zo ook in Genk. Verschillende socioculturele verenigingen zetten hun beste beentje voor om een goed doel naar keuze te steunen. Zo kan je in de centrale horecatent aan de ijspiste op de Grote Markt de innerlijke mens versterken met een heerlijke tas zelfgemaakte soep.

Dienst Cultuur

Genk telt vele multiculturele verenigingen en ze dragen allemaal het hart op de juiste plaats. De liefde van veel mensen gaat nu eenmaal door de maag en dus leek een soepbedeling dé geschikte manier om de Warmste Week te ondersteunen. Dinsdag 18 december kon je er de leden van WeForThem terugvinden. Zij trotseerden de koude om linzensoep uit te schenken ten voordele van het Limburgs Platform Vluchtelingen.

Op woensdag 19 december kan je er de Griekse Gemeenschap terugvinden. Zij waren afgelopen week druk in de weer om diverse soeprecepten uit te testen. Ze konden niet kiezen, dus zullen ze de bezoekers verrassen op tomatensoep én pompoensoep ten voordele van vzw De Kleine Prins. En de Genkse culinaire soepweek gaat ook op donderdag verder met de vereniging OGWA (Ook Genk Wil Anders). Op vrijdag gaan de vier Turkse moskeeën en de drie Marokkaanse moskeeën samenwerken om linzensoep en Harirasoep ten voordele van Sint Vincentius te bedelen aan de voorbijgangers.

Een tasje soep kost 5 euro en de opbrengsten gaan integraal uit naar het goede doel per vereniging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer