Microsoft profiteert flink van clouddiensten en AI-toepassingen

Nieuws
Microsoft heeft het afgelopen kwartaal flink geprofiteerd van de vraag naar zijn clouddiensten. De omzet uit deze tak steeg sterker dan de algehele omzet en was goed voor het grootste deel van alle opbrengsten van het techconcern. Ook toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) leverden meer op.
anp
donderdag 25 april 2024 om 22:46
Afbeelding
beeld anp

De kwartaalomzet van Microsoft steeg met 17 procent op jaarbasis tot bijna 62 miljard dollar, omgerekend ruim 57 miljard euro. De winst dikte met 20 procent aan tot bijna 22 miljard dollar.

Clouddiensten waren goed voor ruim 35 miljard dollar van de omzet, een stijging van 21 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Clouddiensten waarmee zakelijke klanten hun eigen AI-applicaties op de technologie van OpenAI kunnen bouwen, stimuleerden daarnaast de vraag naar Microsofts Azure-aanbod. De opbrengsten van Azure stegen met 31 procent in het afgelopen kwartaal.

OpenAI is het bedrijf achter de populaire chatbot ChatGPT. Microsoft investeert al jaren in het AI-bedrijf, in totaal al voor zo’n 13 miljard dollar. Microsoft heeft 49 procent van de aandelen in OpenAI in handen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Mark Rutte en Wende ontsteken Bevrijdingsvuur in Roermond

Op het feestterrein aan de Maas in Roermond hebben demissionair premier Mark Rutte en Ambassadeur van de Vrijheid Wende zondagmiddag het bevrijdingsvuur ontstoken. Daarmee is de landelijke aftrap van het Bevrijdingsfeest een feit.

Afbeelding

Claude en FLEMMING benadrukken belang van bevrijdingsfestivals

Als Ambassadeurs van de Vrijheid vliegen Claude en FLEMMING zondag door het hele land om op diverse bevrijdingsfestivals op te treden. De artiesten vinden het een voorrecht om dit te doen en zijn blij dat de festivals er ondanks financiële zorgen überhaupt zijn, zeggen ze in ee..

Afbeelding

Verdachte aanval Duitse Europarlementariër meldt zich bij politie

Een Duitse tiener heeft zichzelf aangegeven na de mishandeling van een Europarlementariër. De politie meldt dat de verdachte een 17-jarige jongen is. Zijn verklaring wordt onderzocht.

Afbeelding

Israëlische regering sluit plaatselijke tak Al Jazeera

De Israëlische regering heeft zondag unaniem besloten om de activiteiten van nieuwszender Al Jazeera in Israël te verbieden. Dat staat in een verklaring van de regering. Het is nog onduidelijk wanneer de maatregel van kracht wordt.

Afbeelding

FT: inlichtingendiensten waarschuwen voor Russische sabotage

Europese inlichtingendiensten hebben hun regeringen gewaarschuwd dat Rusland gewelddadige sabotageacties aan het voorbereiden is. Dit bericht zakenkrant The Financial Times, dat inzage kreeg in analyses uit drie Europese landen.

Afbeelding

Recordomzet voor iPhone-maker Foxconn in april

iPhone-producent Foxconn heeft zijn inkomsten vorige maand aanzienlijk zien stijgen, tot het hoogste niveau ooit voor de maand april. De omzet klom met 19 procent tot omgerekend 14,8 miljard euro, maakte het Taiwanese bedrijf zondag bekend.