Stripteasebar van ex van Barbara Gandolfi gesloten wegens reeks overtredingen: “We willen doorgedreven controles voeren naar de uitbater”

Frederic Vanderwilt baat al jaren een stripteasebar uit in Oostende. Diezelfde stripteasebar maakt deel uit van een onderzoek rond seksuele uitbuiting.© DJI/Google Street View

Oostende -

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open VLD) heeft de uitbating verboden van een handelszaak in de Van Iseghemlaan. Het gaat volgens welingelichte bronnen om de New Dreams, een stripteasebar die officieel uitgebaat wordt door Frédéric Vanderwilt (49), de ex van Barbara Gandolfi die samen met haar en zes anderen momenteel in de gevangenis zit op verdenking van seksuele uitbuiting van Oost-Europese prostituees.

red

Een handelszaak – de New Dreams en dus de stripteasebar van Frédéric Vanderwilt – kreeg controleurs over de vloer van de dienst Handhaving, de dienst Omgevingstoezicht en de brandweer. Zij onderwierpen de handelszaak aan een controle. “De brandweer heeft verschillende gebreken vastgesteld en leverde bijgevolg een ongunstig brandpreventieverslag af”, duidt de burgemeester.

LEES OOK. Parket steekt stokje voor vrijlating Barbara Gandolfi (48) in onderzoek naar prostitutienetwerk

Het gaat enerzijds om de handelszaak op de gelijkvloerse verdieping, maar anderzijds ook over het woongedeelte boven de zaak. “Ook het woongedeelte voldoet niet aan de normen van de Vlaamse Codex Wonen”, vervolgt Tommelein. “Daarnaast zijn er twijfels over de stedenbouwkundige indeling van het pand. De zaak blijft alvast gesloten tot de vastgestelde gebreken weggewerkt zijn.” (Lees verder onder de foto)

De Stripteasebar in de Van Iseghemlaan.© Google Street View

De Oostendse zakenman woont officieel in Dubai, maar zit sinds eind februari in een Belgische gevangenis. Het gerecht denkt immers dat hij de spilfiguur is van een bende die verantwoordelijk is voor de seksuele uitbuiting van Oost-Europese prostituees vanuit een Oostendse bar en stripteaseclub. Naast hem werden ook zijn ex Barbara Gandolfi, zijn vader en zes anderen opgepakt. Volgens de burgemeester kwam het onderzoek er op vraag van de politie. “We willen doorgedreven controles voeren naar de uitbater”, klinkt het bij Tommelein.

Veroordelingen

In 2017 werden Barbara Gandolfi en Frédéric Vanderwilt nog veroordeeld voor de oplichting van de Franse acteur Jean-Paul Belmondo. Vanderwilt kreeg daarvoor achttien maanden effectief en een boete van 5.500 euro. Gandolfi kreeg negen maanden met uitstel en eveneens een boete van 5.500 euro. In beroep werd het duo echter vrijgesproken over de volledige lijn.

LEES OOK. Opgepakt toen ze haar ex-schoonvader in de cel ging opzoeken: Barbara Gandolfi aangehouden in dossier van mensenhandel en prostitutie

Verder werden Gandolfi en Vanderwilt in 2015 al veroordeeld voor faillissementsmisdrijven, misbruik van vennootschapsgoederen, valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen