Nieuw postsorteercentrum biedt werk aan 1.500 werknemers

Aan het kanaal in Neder-over-Heembeek is het nieuwe postsorteercentrum New Brussels X ingehuldigd. Dat is het grootste van de Benelux en biedt plaats aan 1.500 werknemers. Alleen al dit jaar werden 450 nieuwe mensen aangeworven.

Robin De Becker

Het nieuwe paradepaardje van Bpost is al een tijdje actief, maar werd nu pas officieel ingehuldigd met een bezoek aan het postsorteercentrum. Dat is maar liefst 103.000 vierkante meter groot, goed voor elf voetbalvelden. Het is meteen het grootste sorteercentrum in de Benelux en zelfs het tweede grootste in Europa.

Fier

“Ik ben dan ook zeer fier op dit project”, glundert Koen Van Gerven, CEO van Bpost. In het oude sorteercentrum Brussel X in Anderlecht waren 700 werknemers aan de slag die allemaal overgeheveld werden naar het nieuwe centrum. “We hadden dringend nood aan een aanpassing van onze sorteerprocessen omdat we met onze beperkingen werden geconfronteerd en de vraag blijft stijgen. Hier kunnen dagelijks 300.000 pakjes verwerkt worden dankzij onze hoogtechnologische pakjessorteermachine. Dertig aanvullende machines houden het sorteercentrum 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 operationeel. We sorteren hier trouwens niet enkel de post voor Brussel en Brabant, maar ook het volledige aanbod van pakjes voor heel België.”

Huzarenstukje

Het hele proces is een huzarenstukje. “Het is ons antwoord op de sneltrein waarop de e-commerce invloed heeft. Het is trouwens die e-commerce die er voor zorgt dat er meer pakjes besteld en geleverd moeten worden. En hoe meer leveringen, hoe meer jobs. In dit sorteercentrum is plaats voor 1.500 werknemers. Alleen al dit jaar zijner 450 nieuwe jobs bijgekomen.”

Brusselse economie

Het is iets dat de Brusselse burgemeester, Philippe Close (PS) graag hoorde bij het bezoek aan New Brussels X (NBX). Hij is vooral opgelucht dat Bpost voor zijn stad koos als uitvalsbasis voor het nieuwe centrum. Hoeveel Brusselaars precies een werkplek vonden in NBX kon niemand gisteren zeggen. “Dit is heel belangrijk voor de Brusselse economie en ook voor de tewerkstelling”, zegt Close. “Als hier 1.500 voltijdse arbeidskrachten aan de slag gaan, is dat een serieuze opsteker voor een stad als de onze. De keuze voor deze locatie spreekt ook voor zich. We zitten hier vlak aan het kanaal, dicht bij de snelwegen en ook niet ver van de luchthaven van Brucargo.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen