De daders sloegen toe in de omgeving van dit bosje
Foto: Google maps

Parket onderzoekt groepsverkrachting 14-jarig meisje in Kortrijk, daders tussen 11 en 16 jaar oud 

Het parket van West-Vlaanderen voert een onderzoek naar een groepsverkrachting van een meisje van 14 in Kortrijk. Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad en het is aan onze redactie bevestigd door het parket. De daders zijn tussen 11 en 16 jaar oud.

De feiten zijn gebeurd op drie verschillende dagen in de paasvakantie, maar raakten nu pas bekend. Het meisje zou door haar vriend naar het zogenoemde Kabouterbos gelokt zijn, vlakbij de ringweg in Kortrijk. Daar zou ze vervolgens meermaals door meerdere vrienden van de jongen misbruikt zijn. 

Het meisje is naar de politie gestapt om aangifte te doen van de feiten. Daarna heeft het gerecht in totaal 10 minderjarigen opgepakt. Het aandeel van de verschillende jongeren bij de feiten wordt nog onderzocht. "De jongste is 11 jaar oud, de oudste 16", zegt Tom Janssens van het parket.

"Net omdat de daders zo jong zijn, geven we weinig informatie vrij. Ze zijn wel allemaal geïdentificeerd en opgepakt en er zijn maatregelen genomen door de jeugdrechter. Enkele verdachten zijn geplaatst in gemeenschapsinstellingen. Onze aandacht gaat nu eerst en vooral naar het slachtoffer. Zij krijgt begeleiding om deze gebeurtenissen te kunnen plaatsen." 

Meest gelezen