© Google Streetview

Politie pakt rijbewijs af van koerier onder invloed, maar man rijdt gewoon verder: auto in beslag genomen

De politie heeft tijdens een controleactie in Mechelen de auto van een koerier in beslag genomen, toen die verder bleef rijden nadat zijn rijbewijs had moeten afgeven. De actie vond dinsdagnamiddag plaats aan het Douaneplein .

Leo De Nijn

De lokale politie Mechelen-Willebroek voerde dinsdagnamiddag aan het Douaneplein een controleactie uit voor de BOB-wintercampagne. In totaal werden 93 bestuurders even uit het verkeer gehaald om gecontroleerd te worden op het gebruik van alcohol en/of drugs in het verkeer.

Een bestuurder merkte de controle op en reed achteruit op de eenrichtingsrijbaan, terug naar de N15, richtig Bonheiden. Hij kon door de agenten uit het verkeer geplukt.

Cannabisgeur

“Bij het aanspreken van de 26-jarige bestuurder namen onze medewerkers een duidelijke cannabisgeur waar. De bestuurder had ook duidelijk uiterlijke kenmerken van het gebruik van verdovende middelen. Hij testte positief op het gebruik van cannabis”, zegt hoofdinspecteur Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Vervolgens werd hij in kennis gesteld dat hij niet meer mocht verder rijden. Korte tijd later merkte de politie betrokken bestuurder opnieuw op, nu op de parking van het bioscoopcomplex. Hij verklaarde dat hij alsnog zijn levering wilde uitvoeren. Hierop werd het voertuig in beslag genomen voor een periode van vijftien dagen en werd het weggesleept. Ook voor het rijden zonder rijbewijs werd een proces-verbaal opgesteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER