VIDEO. Net voor de grote renovatie mogen honden eens plonzen in zwembad Merksem: “Goed voor hun spieren en gewrichten”

Merksem -

Hondjes uit Merksem maar ook uit Mortsel en Wilrijk zakten af om als allerlaatste badgasten te genieten van zwembad Park In Merksem. Dat zwembad gaat zes maanden dicht voor renovatie. De enthousiaste honden waren duidelijk fan van waterpret.

Margot De Clercq

Het bad was volledig voorbehouden voor honden. En daar zaten baasjes in Merksem en ver daarbuiten blijkbaar op te wachten. In anderhalve dag waren de plaatsjes voor honden en hun baasjes volgeboekt. Tussen 9.45 en 20.45 uur passeerden 132 viervoeters de revue.

Sinds dinsdag werd er geen enkel product meer toegevoegd aan het water en donderdagochtend werd gecontroleerd of er zeker geen chloor meer inzat.

De meeste honden stonden wat onzeker aan de rand van het zwembad. Aan hun wiegende beweging zag je dat ze zichzelf moesten overtuigen om de sprong te wagen. Maar eens in het zwembad, waren ze er niet meer uit te krijgen.

Hollandse herder Kai is echt een waterrat.© Margot De Clercq

De Hollandse herder Kai kwam zelfs zijn gevangen ballen niet meer terugbrengen. “Typisch”, volgens het baasje. “Echt goed luistert hij nog niet, hij is nog maar zeven maanden oud. Maar hij was meteen enthousiast voor hondenzwemmen. Ik heb maar één zwemles met hem gedaan. Zwemmen is ook echt heel goed voor honden: voor hun conditie, hun spieren, hun gewrichten. Het wordt ook vaak aangeraden bij revaliderende honden en het doet wonderen.”

Relaxen

Jip, een langharige teckel, trippelde vrolijk langs de rand van het zwembad maar waagde niet meteen de sprong. Liever een beetje pootjebaden. “Hij is net een jaartje. In het park trekt hij wel naar het water toe, dus leek het me leuk om dit eens te proberen”, zegt zijn baasje.

Terwijl de andere honden al hun energie kwijt konden in het halfuurtje dat ze mochten spelen, legde Jip zich gezellig neer en werd hij verwend met aaitjes. Misschien toch meer een genietende strandganger.

Teckel Jip genoot meer van het relaxen in het warme binnenzwembad.© Margot De Clercq

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV