© AP

UEFA maakt data halve finales Champions League bekend: openingsaffiche is Bayern-Real op 30 april

Bron: BELGA

De halve finales in de Champions League worden dinsdagavond 30 april (21u) op gang getrapt met de kraker tussen de Duitse Rekordmeister Bayern München en de Spaanse competitieleider Real Madrid, zo maakte de Europese Voetbalconfederatie UEFA donderdag bekend.

Een dag later, op woensdag 1 mei (21u), gaat Paris Saint-Germain op bezoek bij het Borussia Dortmund van Julien Duranville, onze enige nog overgebleven landgenoot op het kampioenenbal. Bij Real is Thibaut Courtois immers nog buiten strijd met een blessure. 

De terugwedstrijden worden week later gespeeld. Op dinsdag 7 mei ontvangt PSG Borussia Dortmund in Parijs, een dag later speelt Real gastheer voor Bayern. De finale wordt op 1 juni in het Londense Wembleystadion gespeeld. Met twee Duitse vertegenwoordigers, een Spaans en een Frans team, zit er voor het eerst sinds 2020, en nog maar voor de tweede keer sinds 2017, geen enkele Engelse ploeg bij de laatste vier op het kampioenenbal. In de kwartfinales ging titelverdediger City eruit tegen Real, terwijl Arsenal op Bayern botste.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer