Basketbal

Ex-Giant en Belgian Lion Thijs De Ridder genomineerd voor Belofte van het Jaar in Spanje

Antwerpen -

Ex-Giant en Belgian Lion Thijs De Ridder is in de sterke Spaanse Liga Endesa genomineerd voor de trofee Belofte van het Jaar. De 21-jarige en 2m03 grote power forward kent een sterk eerste seizoen bij Bilbao.

Patrick Ceulemans

Het gaat snel voor Thijs De Ridder: op 18-jarige leeftijd debuteerde hij in de eerste klasse bij Telenet Giants Antwerp. Vorig seizoen werd hij verkozen tot Belofte en Best Sixt Man of The Year in de BNXT League. De Antwerpenaar won met de Giants de Beker van België en speelde de titelfinale. Hij versierde een transfer naar de Spaanse subtopper Bilbao waar hij een contract tekende van twee seizoenen.

In de Liga Endesa, de sterkste Europese competitie, is hij dit seizoen goed voor een mooi gemiddelde van 6 punten en 4 rebounds. Met Bilbao bereikte De Ridder in de FIBA Europe Cup ook de halve finale. Europees was hij goed voor 6,4 punten en 3,6 rebounds. In de Spaanse competitie kwam hij gemiddeld 18 minuten in actie en in de FIBA Europe Cup 16 minuten. Met nog vijf speeldagen op het programma staat Bilbao in de Liga Endesa met 13 op 29 op de elfde stek. De top-8 is geplaatst voor de play-offs.

In februari bracht Thijs De Ridder, met collega Belgian Lions Vrenz Bleijenbergh (links) en Ismael Bako (rechts), nog een bezoekje aan de Lotto Arena en Telenet Giants Antwerp.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer