Vakbond roept op tot landelijke staking bij Deutsche Telekom

Nieuws
De Duitse vakbond Verdi heeft opgeroepen tot een landelijke staking op maandag bij Deutsche Telekom om een conflict over hogere lonen voor personeel van het grote telecombedrijf. Met de staking wil Verdi de druk op Deutsche Telekom verhogen om in te stemmen met de looneisen.
anp
vrijdag 10 mei 2024 om 21:11
Afbeelding
beeld anp

Verdi wil onder meer dat werknemers aan de onderkant van de loonschaal een loonsverhoging van minimaal 12 procent krijgen. Dat zou dan gelden voor ongeveer 70.000 werknemers in Duitsland. Deutsche Telekom had hier 4,2 procent en een inflatiebonus geboden, maar dat is dus veel te weinig, aldus Verdi.

Het bedrijf zou maandag met Verdi in Potsdam weer verder praten over het cao-conflict. Door de staking kunnen bijvoorbeeld winkels dicht zijn of afspraken met technici van Deutsche Telekom vervallen. Het bedrijf is een van de grootste aanbieders van telecomdiensten in Duitsland.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Biotechnoloog Vivoryon knalt opnieuw omhoog op terughoudend Damrak

Vivoryon Therapeutics heeft opnieuw een flinke opmars gemaakt op de aandelenbeurs in Amsterdam. De Duitse biotechnoloog werd donderdag al 57 procent meer waard, na presentatie van de kwartaalresultaten.

Afbeelding

Tien Nederlanders gewond door instorten beachclub Mallorca

Door het instorten van de beachclub op Mallorca donderdagavond zijn zeker tien Nederlanders gewond geraakt. Dat meldt een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Over de aard van de verwondingen wordt door het ministerie niets gezegd.

Afbeelding

Aanklager Zuid-Afrika: uitspraak ICJ over Israël is bindend

De uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) over Israël is 'bindend' en 'Israël moet zich eraan houden', meldde het Zuid-Afrikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zuid-Afrika heeft de zaak tegen Israël eind vorig jaar aangespannen.

Afbeelding

Petitie boekenbranche tegen hogere btw 77.000 keer ondertekend

De petitie waarmee de boekensector protesteert tegen de voorgenomen verhoging van het btw-tarief op boeken is na iets meer dan twee dagen ruim 77.000 keer ondertekend. De petitie is sinds woensdag online te vinden via boekenpetitie.nl.

Afbeelding

Stakingen slagerijen lijken van de baan met nieuw cao-loonbod

Werkgevers in de slagerijbranche hebben een nieuw loonbod gedaan, meldt de FNV. Daarmee schort de vakbond opnieuw de acties op waarmee eerder werd gedreigd. De FNV denkt dat dit loonbod het hoogst haalbare is.

Afbeelding

Hamas belooft samenwerking met onderzoeksmissies Gaza

De Palestijnse beweging Hamas is blij met het pleidooi van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag om onderzoekscommissies toe te laten tot de Gazastrook. Hamas belooft samen te werken met die commissies.