WB reuzenslalom Saalbach: Sam Maes bevestigt toptalent met 28ste tijd in eerste manche

Onze landgenoot Sam Maes (20) heeft zich in het Oostenrijkse Saalbach geplaatst voor de tweede manche van de WB-manche reuzenslalom. Maes skiede in de eerste manche de 28ste tijd, enkel de eerste dertig plaatsen zich voor de tweede manche.

gvdl

De wedstrijd in Saalbach is voor de in Edegem geboren Maes een heuse thuiswedstrijd. Hij resideert immers sinds zijn tweede levensjaar in Zell am See, niet eens twintig kilometer van de wedstrijdpiste van vandaag. “Ik ben die piste al zeker honderd keer naar beneden geskied en ken er elke overgang”, vertelde Maes vorige week nog. “Dat moet een voordeel zijn. En er zullen veel vrienden aanwezig zijn. Dat zorgt altijd voor bijkomende motivatie.”

Maes skiede vooral in het bovenste gedeelte een sterke eerste run maar moest in de tussenfase wel wat tijd prijsgeven. Hij realiseerde met startnummer 34 aanvankelijk de 27ste tijd. Waarna het lange wachten begon. Van de 37 skiërs na hem deed enkel de Italiaan Ballerin beter zodat Maes uiteindelijk met de 28ste tijd naar de tweede manche mocht met 4”56 achterstand op de verrassende Zweed Matts Olson. Topfavoriet Marcel Hirscher strandde na de eerste reeks op een vijfde plaats en moet in de tweede manche 0”71 goedmaken op de Zweed. De tweede manche begint om 13u en is te volgen via Europsport 1. Aangezien er in omgekeerde volgorde wordt gestart, mag Maes als derde de piste op.

Maes pakte recent in het Franse Val d’Isère zijn eerste WB-punten. Ook daar eindigde hij als 28ste.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten