10 honden in één nacht gestorven in luxe hondenverblijf: “Het is de hel op aarde”

Archiefbeeld.© Karel Hemerijckx

Vorige week zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag tien honden gestorven in Het HondenHuys, een hondenopvang nabij Utrecht in Nederland. Dat bevestigt de Nederlandse politie. De oorzaak van de dood van de dieren is nog onbekend. “Het is de hel op aarde”, klinkt het.

fdb
Bron: De Telegraaf, AD.nl, RTL Nieuws

Zaterdagochtend constateerde een van de medewerkers van Het HondenHuys het ondenkbare. Tien honden die in de hondenopvang nabij Utrecht verbleven, zijn in één nacht overleden. Drie andere honden waren wel nog in leven. “Heel tragisch, zeker als je bedenkt dat er misschien honden bij zijn van mensen die op vakantie zijn”, aldus de politiewoordvoerder. Ook de eigenaar van het verblijf reageert geschokt. “Het is verschrikkelijk. In de eerste plaats voor de eigenaren. Maar wij, mijn vrouw en ik, ons gezin, onze medewerkers, zijn er ook kapot van”, klinkt het bij eigenaar Gertjan Peelen.

De doodsoorzaak van de honden is momenteel nog niet gekend, en dat roept veel vragen op bij de hondenbaasjes. “Ze zijn heel verdrietig, en hebben veel vragen waar nog geen antwoorden op komen. Wat is er gebeurd? Heeft mijn hond pijn gehad? Hoe kon het zo misgaan?”, zegt advocate Birgitte Roodveldt namens vier hondeneigenaren. “Mijn nachtmerrie is uitgekomen, mijn kindjes en allerbeste hondenvriendjes zijn overleden. Twee honden, dit is voor mij een grote shock”, zegt een hondeneigenaar op sociale media.

“Ze zijn heel verdrietig, en hebben veel vragen waar nog geen antwoorden op komen. Wat is er gebeurd? Heeft mijn hond pijn gehad? Hoe kon het zo misgaan?”

Birgitte Roodveldt

Advocaat hondeneigenaren

Als een gezinslid

“Voor de meeste hondeneigenaren is een hond als een gezinslid. Ze willen maar één ding: weten wat er precies is gebeurd. En dat blijft nog even onbekend”, zegt de advocate tegen RTL Nieuws. “De zaak wordt nu onderzocht door de politie, maar niemand weet nog wat er is gebeurd, hoe het is gebeurd, of het een ongeluk was of dat er een fout is gemaakt.” Enkele gedupeerde baasjes hebben het op sociale media over een defecte verwarming of luchtsysteem, maar dat blijft dus voorlopig speculatie.

(Lees verder onder de foto)

Archiefbeeld.© Photo: Tom Palmaers

De eigenaar van het hondenverblijf nam zelf contact op met de hondenbaasjes om het slechte nieuws mee te delen, en die telefoontjes waren niet makkelijk. Heel wat baasjes waren namelijk op vakantie toen het incident plaatsvond. De honden werden naar het mortuarium van de dierenkliniek gebracht. “Als de eigenaren van vakantie terugkeren kunnen ze afscheid nemen en een uitvaart regelen”, zegt Peelen.

“Als de eigenaren van vakantie terugkeren kunnen ze afscheid nemen en een uitvaart regelen”

Gertjan Peelen

Eigenaar Het HondenHuys

Luxeverblijf

Het HondenHuys is niet zomaar een hondenverblijf. Het mag wel een luxehotel voor honden genoemd worden. De dieren zitten er niet in hokken en kunnen er zelfs televisie kijken. ’s Avonds gaan de honden naar hun eigen appartement. Vanaf dat moment worden de honden af en toe in het oog gehouden via de camera’s, maar verder genieten de viervoeters van privacy. “Voor ik ga slapen tussen 10 en 11 uur kijk ik altijd naar de camera’s en als ik de volgende dag vroeg opsta kijk ik opnieuw. Nu werd ik al gebeld met het afschuwelijke nieuws, voor ik zelfs de kans had om te kijken naar de beelden”, aldus Peelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen