ANTWERPEN LIVE. Volg hier het nieuws uit de stad Antwerpen

Antwerpen -

Wat gebeurt er in Antwerpen? In deze live krijg je een overzicht van het belangrijkste nieuws uit de stad en de districten. Bovenaan kan je naar de ATV-livestream kijken.

red
Wouter Van Biezen

Vliegers van Fantastic Flying Fuegos maken Linkeroever onveilig

Op Linkeroever strijkt vanmiddag een vliegerhappening neer. De Fantastic Flying Fuegos maken het luchtruim onveilig. Daarnaast kunnen bezoekers zelf een vlieger bouwen, leren vliegeren of een marktje bezoeken waar lokale verenigen hun activiteiten toelichten.
Wouter Van Biezen
Op Linkeroever klieven er vanmiddag indrukwekkende vliegers door het luchtruim.
Sonia De Bock
Verschillende betogers nemen het woord waaronder ook de studenten die nu al bijna drie weken de Antwerpse universiteit bezetten. Zij krijgen luid applaus.
Sonia De Bock

Honderden betogers op Steenplein eisen onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza

Op het Antwerpse Steenplein kwamen zaterdagavond enkele honderden mensen samen om te betogen tegen de gruwel die zich afspeelt in Gaza. “Onze overheid moet stoppen met Israël te steunen. Palestina als staat erkennen, zou een teken van respect naar het Palestijnse volk toe zijn.”

De betoging werd georganiseerd door Antwerp for Palestine, Pax Christi en Intal en werd ook geruggesteund door UAntwerp for Palestine, de studentenvereniging die nu al bijna drie weken het Agoragebouw van de Universiteit Antwerpen bezet. In totaal bracht de betoging enkele honderden mensen op de been aan de oever van de Schelde.
(Lees hier het hele artikel)
Sonia De Bock

Verkeershinder op Kiel door ontspoorde tram: “Vermijd de omgeving indien nodig”


Door een ontspoorde tram is er momenteel verkeershinder op het Kiel. Dat meldt de Antwerpse politie. De tram ging uit de sporen aan de keerlus op het einde van de Jan Van Rijswijcklaan, ter hoogte van de VIIde-Olympiadelaan op het Kiel. Een technische ploeg kwam ter plaatse, men kreeg de tram snel terug in de sporen door achteruit te rijden. Niemand geraakte gewond. 

Door het incident is er wel de nodige verkeershinder. Het verkeer op de Boomsesteenweg kan niet linksaf naar de Jan De Voslei. De Antwerpse politie is ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden. “Vermijd de omgeving indien nodig”, waarschuwt de politie. 

Tramlijnen 2 en 6 zijn ernstig verstoord, zo zegt De Lijn. Tram 2 rijdt richting Hoboken niet tussen Plantin en Zwaantjes. Tramlijn 6 rijdt niet in beide richtingen tussen Harmonie en Olympiade. Er worden pendelbussen ingezet.
Sonia De Bock

De Quaeye Werelt in het Rivierenhof: ridders, huurlingen, handelaars en ambachtslieden slaan hun tenten op

Middeleeuwse ridders en ambachtslieden uit heel Europa slagen op zaterdag 1 en zondag 2 juni opnieuw hun tenten op in het Rivierenhof. En dat voor de eenentwintigste keer.

De Quaeye Werelt is een van de grootste evenementen in zijn soort. Uit heel Europa komen mensen, zogenaamde re-enactors, afgezakt naar het Rivierenhof in Deurne. Re-enactors kruipen in de huid van historische figuren. Ze leven en kleden zich naar het leven in vroegere tijden. Tijdens De Quaeye Werelt gaat men terug tot 1477, naar het moment dat Antwerpse kooplieden in opstand kwamen tegen de troepen van Maria van Bourgondië, een mijlpaal in de geschiedenis van Antwerpen.


Sonia De Bock
In het Rivierenhof klinken ondertussen luide knallen. De middeleeuwse veldslag is begonnen. Zondag om 15u wordt de veldslag opnieuw gehouden.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER