Onze WK-analist Johan Boskamp: “Hoop dat niemand Frankrijk gaat kopiëren”

Ook tijdens het WK laat onze huisanalist Johan Boskamp zijn licht schijnen over prangende thema’s. En zoals gewoonlijk neemt de Rotterdammer geen blad voor de mond.

Johan Boskamp

“België pakt brons. Dat is het beste resultaat op een WK, maar het zorgt toch voor een dubbel gevoel. De Rode Duivels wonnen zes van hun zeven partijen op dit WK. Alleen die ene wedstrijd die ze absoluut moesten winnen, de halve finale tegen Frankrijk, verloren ze. Het voordeel is dat we nu eindelijk kunnen stoppen met telkens weer over die gouden generatie van 1986 te praten. Voor de huidige generatie was de opdracht veel moeilijker. De verwachtingen waren nu heel hoog, terwijl men in ’86 niets te verliezen had.”

“Frankrijk is de nieuwe wereldkampioen. Iedereen wist hoe ze het gingen flikken, maar ze scoren vier keer in de finale, dan moet je je mond houden. Dan kan je er ook niet omheen dat ze het verdienen. Ik hoop alleen maar dat hun tactiek nu niet door andere ploegen gekopieerd gaat worden, want reclame voor het voetbal is dit niet. Akkoord: een snelle tegenaanval die in een paar baltoetsen wordt afgerond is ook mooi om te zien. Maar met zoveel creatieve spelers in je ploeg verwacht je toch meer spektakel.”

“De kleine finale tussen België en Engeland dan. Dat was geen wereldpartij. Achteraf gezien was ik beter wat in het zonnetje gaan liggen. Het leek wel alsof beide ploegen elkaar geen pijn wilden doen omdat ze op vakantie gingen. Ik had ook wel verwacht dat we zo’n match zouden krijgen. De Engelsen wisselden hun team op een positie of vijf en ik had ook de indruk dat ze er niet veel zin in hadden.”

“Gisteren kregen we dan nog het goeie nieuws dat Thibaut Courtois de doelman van het tornooi werd. Klasse van Thibautje! Hij verdient die prijs, al zal die blunder van Lloris in de finale wel wat geholpen hebben. Voor mij hoorde Thibaut al bij de beste doelmannen ter wereld. Hij staat er altijd als het moet. Da’s heel knap.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer