Wim Devolder en Mieke Dockx in het kapsalon, waar vrijdag het verjaardagsfeest plaatsvindt.© Jan Van der Perre

Haarpaleis en De Vos & Marie vieren samen met buurt vijftiende verjaardag: “En je kunt tattoos laten zetten voor het goede doel”

Berchem -

5.478 dagen. Zolang bestaat kapsalon Haarpaleis op de Grotesteenweg in Berchem (Antwerpen) al. En omdat ook Mieke Dockx van De Vos & Marie al vijftien jaar zaak houdt in de Boomgaardstraat, besloten ze samen een feest voor de buurt te organiseren. “Vrijdag is iedereen welkom, en ook onze vaste tattoo-artiest tekent present.”

Jan Bartosik

Het waren Wim Devolder en Jelva Beyers van Haarpaleis die met het idee op de proppen kwamen om de hele wijk uit te nodigen. Vrijdag, van 16 tot 21 uur, organiseren ze in hun zaak op de Grotesteenweg 26 een afterworkfeestje met drank, lekker eten en... tattoos.

“Joachim van Harbour City Tattoo, onze vaste tatoeëerder die vorig jaar trouwens zelf zijn vijftienjarig bestaan vierde, komt tattoos zetten”, vertelt Wim. “Of iemand het logo van onze zaak zal laten vereeuwigen? Daar vrezen we wat voor. Het zullen hoogstwaarschijnlijk kleine werkjes zijn die hij zal plaatsen. Een deel van de opbrengst gaat naar TEJO, dat is een organisatie die laagdrempelige, therapeutische hulpverlening aan jongeren tussen 10 en 20 jaar biedt.”

“We wilden graag een goed doel aan onze verjaardag verbinden. En dan liefst een organisatie die niet zwemt in de overheidssubsidies en vooral met vrijwilligers werkt”

Wim Devolder

Haarplaleis

“We wilden graag een goed doel aan onze verjaardag verbinden”, gaat Wim verder. “En dan liefst een organisatie die niet zwemt in de overheidssubsidies en vooral met vrijwilligers werkt. Aangezien we onder ons cliënteel veel jeugd- en sociale werkers hebben, was de keuze snel gemaakt. We hebben zelf ook twee pubers rondlopen thuis, wie weet hebben zij ooit ook wel nood aan een gesprek.”

Vaste waarde

Wie de huid liever maagdelijk houdt, kan ook gewoon van een hapje en een drankje komen genieten. “Mieke van De Vos & Marie zorgt voor de hamburgers”, weet Wim. “Noem ze gerust the best in town. Die zijn tegen een zacht prijsje te koop. De wijn komt van de Antwerpse wijnhandel Porta Vinum. Brouwerij Cabardouche zorgt voor de biertjes. Ook hier gaat de opbrengst naar TEJO.”

Laat het feit dat ze hamburgers staat te bakken u trouwens niet tegenhouden om ook Mieke Dockx drie kussen te gaan geven. Ook zij blaast met haar zaak De Vos & Marie, die al enkele keren van naam én concept veranderde maar een vaste waarde is en blijft in de Boomgaardstraat, vijftien kaarsjes uit. “Ik was niet meteen van plan een feest te organiseren,” vertelt ze, “maar toen Wim vroeg mee te doen, ben ik mee op de kar gesprongen. De hele buurt is welkom om te komen vieren.”

“We zijn blij onze klanten te kunnen bedanken met een feestje”, aldus Wim. Ook Mieke sprong graag mee op de kar.© Jan Van der Perre

Het gaat trouwens goed met de zaak van Mieke. Wat ooit startte als restaurant Marie, om na tien jaar over te vloeien in traiteur Pastificio Marie, focust ze ondertussen, onder de naam De Vos & Marie, vooral op broodjes. “We hebben veel klanten in de WATT-toren, hier achter de hoek”, vertelt Mieke. “En ook onze hamburgers – een nieuwigheid – doen het goed. Ondertussen proberen we al vijftien jaar de mensen te soigneren en voor gezelligheid te zorgen.”

Eigenwijs

Bij Haarpaleis zaten ze de voorbije jaren trouwens ook niet stil. “In 2020, net voor de coronacrisis, zijn we naast ons kapsalon ook STUV begonnen, een interieurzaak. We verkopen vooral duurzame spullen. Bij ons vang je twee vliegen in één klap: wij maken zowel uw haar als uw interieur mooier”, lacht Wim. “Ook ons kapsalon kun je gerust huiselijk noemen. We zijn toch ietwat eigenwijs in alles wat we doen.”

Vrijdag kunt u dus van 16 tot 21 uur mee twee verjaardagen komen vieren. “We bouwen ons kapsalon helemaal om tot feestlocatie”, vertelt Wim. “Ik heb zo het gevoel dat we wel wat volk over de vloer gaan krijgen. En ’t wordt goed weer, dat zit ook al mee. We zijn blij onze klanten te kunnen bedanken met een feestje. En als de opbrengst van alles wat we drinken dan ook nog eens naar een goed doel gaat, dan zit het helemaal goed.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Handelaars en horeca Antwerpen