Politie vat fietsdieven in omgeving van Meir en Centraal Station

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft de afgelopen dagen twee mannen ingerekend die een fiets of step wilden stelen. Ze waren vermoedelijk niet aan hun proefstuk toe en hadden de nodige materialen op zak.

Het team winkeldiefstallen kreeg zaterdag een man in de gaten omdat hij van fietsenstalling naar fietsenstalling wandelde. “Het leek erop dat hij op zoek was naar fietsen en toonde ook interesse in de steps. Hij bleef staan bij een fietsenstalling op de Meir”, zegt de politie, die hem discreet in de gaten hield. “Eerst maakte hij zijn eigen fiets netjes vast, en probeerde dan tevergeefs een step los te wringen.”

De man probeerde het een uur later opnieuw aan de Meirbrug. “Deze keer met meer succes, hij gebruikte een kniptang om het slot van een step te forceren”, zegt de politie, die onmiddellijk ingreep en hem in de boeien sloeg. “De verdachte was niet aan zijn eerste fiets- of stepdiefstal toe. Kort na de feiten kwam ook de eigenaar van de step ter plaatse. De vrouw had de step pas een dag eerder gekocht.”

Dezelfde dag zag het lokale wijkteam in de Lange Winkelhaakstraat, in de omgeving van het Centraal Station, een man met veel aandacht voor gestalde fietsen. “Hij had zelf een lekke band, en leek zijn fiets te willen inwisselen voor die van iemand anders. Toen hij met een elektrische fiets ervandoor wilde gaan, liep hij tegen de lamp”, zegt de politie. In zijn rugzak stak materiaal om fietssloten open te maken.

Beide verdachten, 47 en 55 jaar oud, zijn gearresteerd. Hun materiaal en de kapotte fiets van de ene zijn in beslag genomen.

 (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners