Nieuwe Samenhof brengt Zammel samen in tuin

Ondergesneeuwde akkers, snijdende wind en een gevoels-temperatuur van -10 graden Celsius. Het was zaterdag geen weer om in ‘den hof’ te werken, maar blijkbaar wel om de nieuwe Samenhof

in Zammel te openen.

ho

Na het volkstuintjesproject Brukel, onder de hoede van TuinHier, gelegen achter het veiligheidshuis, binnen de ring van Geel, heeft de stad sinds zaterdag een tweede hoveniersproject. Op het vroegere oefenterrein van voetbalclub KFC Zammel, in de gelijknamige buitenparochie, knipt Erica Baeck samen met leden van het Geelse stadsbestuur die dag het officiële lintje door. De buurtbewoonster nam twee jaar geleden zelf het initiatief om met het ecologische tuiniersidee bij de stad aan te kloppen.

“Ik ben enorm blij dat we eindelijk zover zijn en dat we met de medewerking van zovele partijen tot deze Samenhof kunnen komen”, zegt Erica Baeck. Samenhof is een samentuinproject, dat een tiental individuele volkstuintjes van tien bij drie meter combineert met gezamenlijke tuiniersprojecten en andere activiteiten. “De eerste ingreep die we deden, is het verplaatsen van een wild uitgeschoten notenboom naar onze terreinen. Eens die helemaal opgeschoten is, kunnen we er met z’n allen onder gaan zitten.”

Voor het gemeenschapsbevorderende aspect krijgt Samenhof subsidies van de Vlaamse Landmaatschappij.