De kamperende ouders, dinsdagochtend, enkele minuten voor de vrije inschrijvingen in middelbare school Zenith van start gingen.© jaba

Kamperende ouders Durletstraat hebben (bijna allemaal) plekje voor zoon of dochter

Antwerpen -

Drie opgeluchte tieners, dinsdagochtend in de Durletstraat in Antwerpen. Bij de start van de vrije inschrijvingsperiode, konden ze zich na drie dagen kamperen aan de schoolpoort inschrijven voor het eerste jaar secundair. Voor andere ouders blijft het nog onzeker afwachten.

LEES OOK. Opnieuw kamperen aan de schoolpoort in Antwerpen (en inschrijvingen starten dinsdag pas): “We hebben geen andere keuze”

LEES OOK. Groep kamperende ouders aan schoolpoort Durletstraat dikt aan: “En zelfs nu zijn we nog niet zeker van plekje voor onze dochter”

Voor de ouders, waarvan sommigen al sinds zondagmiddag aan het kamperen waren voor de schoolpoort, zit het wachten erop. Marino Finck, die als eerste zijn kamp opsloeg, is zeker van een plek in de school voor zijn 11-jarige dochter Pauline in stedelijke school Zenith in de Durletstraat in Antwerpen. “We gaan elkaar nog missen”, lacht hij. “Misschien blijven we straks nog eventjes plakken. Neen, ik ben blij dat het voorbij is en dat we onze dochter kunnen inschrijven. Zij kan nu uitkijken naar een nieuw avontuur. Na de inschrijving ga ik meteen weer werken. Ik ben zelfstandige en heb gelukkig op hulp kunnen rekenen.”

Kobe Smits, die twee nachten op een veldbedje in openlucht heeft geslapen, is nog niet zeker van een plekje voor dochter Luna. “Het is afwachten”, vertelt hij. “Ik hoorde dat er misschien toch nog een extra plaats was vrijgekomen, dus daar hopen we nu heel erg op. Of ik mijn bedje zal missen? Goh, neen. Maar ik heb heerlijk geslapen, dat wel. En het is ook dankzij mijn vrouw, die ons is komen bevoorraden, dat ik hier heb kunnen kamperen voor onze dochter.”

Om klokslag 9 uur, vroeger kon en mocht niet, gingen de schoolpoorten dan eindelijk open. De directie bedankte de ouders voor het begrip en het wel erg lange wachten. Daarna mocht iedereen binnen voor een korte rondleiding en de start van de inschrijvingen. Er zijn momenteel maar drie beschikbare plaatsen. Niet voldoende voor alle ouders, dus. “Maar de ervaring leert ons dat er vaak toch nog extra plaatsen vrijkomen”, klonk het vanuit de directie.

Voor talloze andere ouders en hun zoon of dochter blijven het nog onzekere weken. We vroegen het Lokaal Overlegplatform secundair Antwerpen, dat de het online aanmeldingssysteem opvolgt om een reactie over de situatie. Maar ondanks herhaalde pogingen was niemand bereikbaar voor commentaar.

 (jas, jaba)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners