© Getty Images/Stocktrek Images

Nederlandse parachutisten raken verstrengeld tijdens sprong: beide mannen afgevoerd

Twee parachutisten zijn afgevoerd naar het ziekenhuis na een mislukte sprong in Diest, in Vlaams-Brabant. De militairen uit Nederland raakten bij een oefening verstrengeld en zijn naar beneden gestort. “De mannen probeerden hun reserveparachute te openen”, zegt burgemeester Christophe De Graef (Open Diest). “Dat lukte bij een militair maar deels, waarna hij met stevige snelheid naar beneden viel.”

Vanessa Dekeyzer, scl

Parachutisten van het Nederlandse leger waren donderdagmiddag bezig met oefeningen in Schaffen, een deelgemeente van Diest. “De mannen deden eerst een testsprong, waar alles perfect in orde was”, zegt burgemeester De Graef. “Daarna startten ze aan de oefeningen.”

Daar liep het grondig mis. “Bijna meteen na de sprong raakten de twee militairen verstrengeld”, zegt de burgemeester. “Beide mannen hebben hun reserveparachute geopend. Bij een van hen is dat gelukt, bij de andere maar deels. Hij is toch met stevige snelheid naar beneden gevallen.”

De militairen zijn afgevoerd naar UZ Gasthuisberg en AZ Diest. Rond de huidige toestand van de mannen kon de burgemeester geen uitspraken doen. De Nederlandse Defensie neemt de zaak verder in handen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER