© Ivan Elegeert

Toekomst Sporting Lokeren-Temse is verzekerd: stad en club gaan voor 99 jaar met elkaar in zee

Lokeren -

Enkele uren voor de aftrap van de laatste competitiewedstrijd van Sporting Lokeren Temse hebben de club en het stadsbestuur zaterdag een overeenkomst ondertekend. Die geldt voor 99 jaar en geeft de club zekerheid dat er verder in het Daknamstadion gevoetbald kan worden. De toekomst van de club is daarmee verzekerd.

Ivan Elegeert

Vier jaar geleden verkeerden de Lokerse voetbalsupporters nog in diepe rouw na het faillissement van Sporting Lokeren. Maar onder impuls van de familie Van Duysen en enkele partners werd het ‘nieuwe’ Sporting Lokeren-Temse geboren. Na amper vier jaar slaagde de club erin om opnieuw zijn plaats in te nemen in het Belgische profvoetbal.

Voorzitter Hans Van Duysen en burgemeester Anthuenis zetten hun handtekening onder de erfpachtovereenkomst.© ies

“Na de minder mooie periode na het faillissement hebben wij als stadsbestuur het stadion ter beschikking gesteld van het huidige Sporting Lokeren-Temse om de nieuwe club alle kansen te geven. Wij deden ook inspanningen rond onderhoud, pleinen en infrastructuur. Maar nu is het tijd om de volgende stap te zetten en de gezamenlijke toekomstvisie van stad en club om te zetten in een alomvattend akkoord”, aldus burgemeester Filip Anthuenis (Lokaal Liberaal) bij de ondertekening van een erfpachtovereenkomst over een periode van 99 jaar.

Investeringen

Schepen van Financiën Stefan Walgraeve (Lokaal Liberaal) was de architect van de overeenkomst. “De club krijgt de verantwoordelijkheid over het beheer en het onderhoud van de site, maar als stad zorgen we voor een stevige financiële injectie door de kostprijs voor enkele investeringen voor een bedrag van 2,2 miljoen euro op ons te nemen. Daarnaast zorgen we ervoor dat de club de nodige onderhouds- en investeringssubsidies zal ontvangen zodat de site perfect onderhouden kan worden. Op die manier verankeren we ons Sporting Lokeren stevig in het Daknamstadion, zorgen we voor een stevige onderbouw en drukken we ons geloof uit in de toekomst van het professioneel voetbal in ons stadion”, aldus de schepen. (Lees verder onder de foto)

De club krijgt het volledige beheer over het stadion.© ivan elegeert

Schepen van Sport Marjoleine De Ridder (CD&V) wijst erop dat ook de jeugdsite mee gaat in het verhaal. “Dat toont duidelijk de ambitie van de club om de eigen jeugdwerking volop uit te bouwen. Als stad zullen we daarin mee onze verantwoordelijkheid nemen door mee te werken aan de renovatie van de twee bestaande kunstgrasvelden.”

Prioriteiten

Voorzitter Hans Van Duysen en CEO Thomas Bernaert benadrukten de goede relatie met de stad. “Er liggen al twee bruggen over de Durme die onze site met het stadhuis verbinden, we hebben er vandaag een nog stevigere derde brug bijgebouwd. We kunnen nu aan de slag. Eerste prioriteit is om onze velden weer op topniveau te krijgen. Daarvoor namen we al een professionele partner in de hand. Daarnaast gaan we ons energieverbruik aanpakken en verder ook heel wat noodzakelijke renovatie- en herstellingswerken uitvoeren. Een nieuwe tribune zit er nog niet in. Maar als die er ooit zou komen, zal de club hiervoor moeten instaan. Daar zijn duidelijke afspraken over gemaakt”, aldus de voorzitter.

Sporting Lokeren Temse vierde zatedagavond feest. Ook de Lokerse jeugdploegen vierden mee.© ivan elegeert

MEER OVER Lokeren-Temse

MEER OVER VOETBAL