Louis Verloy en zijn vrouw Ingrid vooraan als stichters van manege De Heide, met achter hen van links naar rechts dochters Leen, An, kleindochters Floor en Kaat en schoonzoon Pieter Van Looy. De paarden heten van links naar rechts Fitara, Orly, Major en Airdan Verte Z.© kma

Veel paardenfans op manegedag van De Heide: stichter Louis Verloy net 75 jaar jong en dochter en schoonzoon hebben 10 jaar teugels in handen

Pulderbos -

Elke vijf jaar organiseert manege De Heide in Pulderbos een Manegedag vol demonstraties. Op Pinksterzondag lokte die weer heel veel enthousiaste paardenliefhebbers naar de Boskant. Manege De Heide bestaat 55 jaar en heeft de wind in de zeilen als familiale manege waar iedereen zich thuis voelt. Dat werd zondag nog maar eens bewezen.

In 2014 namen dochter An Verloy samen met haar echtgenoot Pieter Van Looy de manege over van haar ouders Louis en Ingrid Verloy. Tien jaar en enkele renovaties later blijft manege De Heide een heel populaire manege voor jong en oud, van de kindjes die hun eerste sporen in de ruitersport zetten over de recreatieruiter tot de ambitieuze wedstrijdruiter.

Met heel veel demo’s werd het publiek verwend. Zo was er een verklede les, westerndemo van Fabienne, carrousel, Sneeuwwitje, pas-de-deux, familiedemo, rassenparade en kwamen de koetsen die terugkeerden van de paardenwijding in Pulderbos even door de binnenpiste kletteren. De Manegedag werd voor het eerst afgesloten met hondenagility.

Kaat Van Looy met haar springpaard Airdan Verte Z.© kma

Heel mooi was het moment dat stichter Louis Verloy, onlangs 75 jaar geworden, uitleg verstrekte bij de demo die zijn eigen nageslacht gaf. Met dochters An en Leen en kleindochter Floor in dressuurmodus en kleindochter Kaat op haar springpaard vertelde Louis waaraan je volgens hem een goed paard herkent. “Er moet elentrik in zitten, zeker achteraan”, zei hij op z’n Pulderbos’.

De opwarming van de deelnemers aan de springdemo.© kma

Kinderen konden knutselen en er was een schminkstand ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. An Verloy: “We houden maar om de vijf jaar een Manegedag, omdat het veel voorbereiding vergt. Maar wij kunnen echt op een óngelooflijk team van vrijwilligers bogen. Zij zijn de vedetten van vandaag, ik kan hen niet genoeg bedanken.”

Ingrid stond mee aan de wieg van De Heide en ziet er nog altijd even stralend uit.© kma

De knutselhoek met hoefijzers.© kma

Er stond veel publiek aan de kant.© kma

Floor Van Looy met haar pony Major.© kma

Deze meisjes namen deel aan de springdemo.© kma

© kma

© kma

© kma

Leen Verloy in het zadel.© kma

De familie gaf zelf een demo.© kma

An Verloy.© kma

Kaat Van Looy.© kma

Een familieportret, alleen nog een tweede schoonzoon en twee kleinkindjes ontbreken.© kma

(kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners