vrijdag 23 februari 2018 - Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Zinho Gano is topschutter van Oostende met negen goals. Photo News

Oostende - STVV
Morgen 20.00u

Tegenstander Oostende doet het dit seizoen pak slechter dan Kanaries

Groter budget, minder punten

Zaterdag reist STVV naar Oostende, dat sportief toch een tegenvallend seizoen kent. Of dat garantie op succes betekent voor de Kanaries? Bijlange niet, maar in voetbal is alles mogelijk. De kustjongens werken wel met een budget dat dubbel zo groot is dan dat van STVV, maar de ploeg van William Dutoit strijdt niet meer mee voor een ticket voor play-off 1. De mannen van Jonas De Roeck gooien de handdoek nog niet in de ring.

Gunter SCHOOFS

BUDGET

18 versus 10 miljoen

Marc Coucke begon het seizoen bij Oostende met een budget van 18 miljoen euro. Dubbel zo veel als dat van Roland Duchâtelet. Al dient gezegd dat Duchâtelet het budget al fors optrok in zijn laatste maanden bij STVV naar 9 à 10 miljoen. Intussen zijn beide clubs overgenomen. Het vermogen van verzekeringsmakelaar Callant is bijlange niet zo groot als dat van Japanse grootmacht DMM.- com in Sint-Truiden. Vraag is natuurlijk wel hoeveel de nieuwe bazen in hun club zullen pompen in de toekomst. Nu al is duidelijk dat beide nieuwe eigenaars vooral rekenen op extra investeerders.

PUNTEN

30 versus 36

Het budget van Oostende is groter, maar dat valt niet af te lezen aan de stand. Momenteel telt Oostende 30 punten, STVV heeft 36 stuks. Oostende zette een forse remonte in na een desastreuze competitiestart, waardoor het voortdurend op achtervolgen aangewezen was. De Europese campagne vorige zomer bleek een vergiftigd geschenk. STVV was dan weer dé verrassing van de heenronde.

Vorig seizoen waren de rollen omgedraaid: toen telde Oostende na 27 speeldagen 45 punten, bijna het dubbele van STVV dat met 26 punten net boven de gevarenzone stond.

DOELPUNTENSALDO

-1 versus -9

Raar maar waar: ondanks de betere klassering van STVV, heeft Oostende een beter doelsaldo. -1 tegenover -9 voor de Limburgers. Waar zit het verschil? STVV morste vaak met de kansen. Oostende scoorde vlotter, ook in matchen die het uiteindelijk verloor. 35 goals maakten de mannen van Custovic, tegenover amper 29 voor STVV. Gano is met negen goals nog steeds topschutter voor Oostende - ook al maakte hij de meeste van zijn goals bij Waasland-Beveren. Hij wordt gevolgd door Musona met vijf treffers. Bij STVV prijkt Boli op kop met 6 stuks.

TOESCHOUWERS

6.021 vs 6.131 fans

Beide clubs hebben moeite om hun stadion te vullen. Bij STVV was er een terugval in vergelijking met vorig seizoen, naar gemiddeld 6.131 toeschouwers. Tegen Anderlecht piekte dat aantal gelukkig nog een keer naar 10.433. Een week eerder haalde Oostende in de thuismatch tegen paars-wit maar 6.807 betalenden.

Zaterdag hoopt Oostende nog eens op een vol huis. Coucke draagt de macht over aan Callant en beide heren hopen uiteraard op een fors feestje. Als de Kanaries geen roet in het eten gooien …

Teixeira en Dussaut twijfelachtig - Jorge Teixeira en Damien Dussaut zijn twijfelachtig voor de match in Oostende. Ze kampen allebei met een voetblessure en konden gisteren niet voluit trainen. Roman Bezus (adductoren) is weer fit. (gus)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws