Twee Oekraïeners doodgestoken in Duitsland, een Rus aangehouden

Nieuws
Twee mannen uit Oekraïne zijn zaterdag neergestoken op het terrein van een winkelcentrum in Murnau am Staffelsee, in de Duitse deelstaat Beieren. Beide slachtoffers zijn omgekomen. De politie heeft een 57-jarige Rus als verdachte aangehouden.
anp
zondag 28 april 2024 om 02:04
Afbeelding
beeld anp

De slachtoffers, een 23-jarige en 36-jarige man uit Oekraïne, werden rond 17.15 uur aangevallen voor een kruidenierswinkel in het Duitse plaatsje met ongeveer 12.000 inwoners. De oudste van de twee stierf ter plekke aan zijn verwondingen, de andere man korte tijd later in het ziekenhuis. De dader vluchtte, maar werd na een klopjacht in zijn woning aangehouden.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het steekincident. Of de drie mannen elkaar kenden, is onduidelijk. ‘We staan nog helemaal aan het begin van het onderzoek’, laat een politiewoordvoerder weten.

Rusland viel ruim twee jaar geleden Oekraïne binnen. Of de steekpartij daar iets mee heeft te maken, is nog onbekend.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

BBB bereid om EU-klimaatdoelen 'bij te stellen'

De BBB staat 'ervoor open' om de Europese klimaatdoelen bij te stellen. Sander Smit, Europees lijsttrekker van die partij, benadrukt dat de BBB zich aan bestaande verdragen wil houden. Maar die zijn volgens hem niet heilig, en kunnen wat hem betreft aangepast worden.

Afbeelding

VVD ziet PVV niet meedoen in Brussel, PVV klaagt over uitsluiting

De VVD verwijt de PVV dat radicaal-rechtse partijen in het Europees Parlement aan de kant staan. Maar dat is ongewild, werpt de PVV in het laatste televisiedebat voor de Europese verkiezingen tegen. 'Onze groep was aan alle kanten uitgesloten.'

Afbeelding

PVV wil geen Europees leger en geen commissaris defensie

De PVV vindt dat de Europese Unie niet de hoeksteen is van het Europees veiligheidsbeleid. "Dat is de NAVO", zei PVV-lijsttrekker Sebastiaan Stöteler tijdens het verkiezingsdebat voor de Europese verkiezingen van de NOS.

Afbeelding

Bedrijf achter Reebok koopt ook sportkledingmerk Champion

Het bedrijf dat bijna drie jaar geleden sportkledingmerk Reebok opkocht wordt ook de eigenaar van Champion. Authentic Brands Group koopt het ruim honderd jaar oude sportmerk van HanesBrands voor een bedrag dat kan oplopen tot 1,5 miljard dollar.

Afbeelding

Desinformatie neemt toe in aanloop Europese verkiezingen

Hoe dichter de Europese verkiezingen naderen, hoe meer desinformatie wordt verspreid onder de kiezers van de 27 EU-landen, stelt een speciale werkgroep van de European Digital Media Observatory (EDMO) vast.

Afbeelding

Poetin tegen internationale pers: Trump of Biden geen verschil

De Russische president Poetin verwacht niet dat een eventuele overwinning van Donald Trump bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen veel zal veranderen in de relatie met de VS.